Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

[Android] Wersja 9.1 GETNE

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez adamus » środa, 14 sty 2015, 13:46

Od 2 dni jest 9.1 dla T-mobile
-------------------
Prowadzi Naviexpert Lifetime | Ostrzega Y. | Nagrywa Vicovation TF2 EZ
Avatar użytkownika
adamus
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 167
Dołączył(a): niedziela, 15 cze 2014, 22:48
Lokalizacja: podkarpacie
Telefon: Note 3

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez zakopiec5 » środa, 14 sty 2015, 14:38

no właśnie inni operatorzy mają już wersje 9.1 a ja chce korzystać z wersji dla play ponieważ mam nr z play i tak samo chce korzystać z wersji dla play bo jest o większą połowę taniej niż w wersji pobranej z getne.pl tylko ciekawy jestem czy operator Łaskawy ma zamiar zaktualizować do wersji 9.1 czy trzeba mu zaproszenie wysłać.
zakopiec5
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 187
Dołączył(a): czwartek, 30 maja 2013, 21:53
Telefon: samsung galaxy note 2

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez Edek » środa, 14 sty 2015, 14:58

Nie ma czegoś takiego, jak "większa połowa".
Połowa zawsze jest równa drugiej połowie, inaczej nie byłaby połową.
;)
Avatar użytkownika
Edek
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 657
Dołączył(a): niedziela, 3 lut 2013, 14:42
Lokalizacja: Elbląg
Telefon: Nexus 5 + SE Arc S

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez zakopiec5 » środa, 14 sty 2015, 15:15

Edek może i masz rację ale ja używam takiego określenia ponieważ o wiele taniej jest korzystanie z wersji operatorskiej naviexpert niż np getne.pl. tyle że aktualizacje wychodzą jakoś obojętnie. Dla jednych są dla drugich nie ma. może w końcu play wypuści 9.1
zakopiec5
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 187
Dołączył(a): czwartek, 30 maja 2013, 21:53
Telefon: samsung galaxy note 2

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez audiofil » środa, 14 sty 2015, 19:09

koledzy -już raz pisałem otym problemie .NE 9.1.25 na htc Desire S-włączam navi i zestaw głośnomówiący Jabra Drive i głos lektora nie chce iść przez zestaw.Sparowane poprawnie,ikona połączenia na pasku na telefonie a NE gada tylko przez głośnik telefonu.Mało tego,"wycina" w ogóle bluetooth telefonu i zestawu Jabra,nawet muzyka z fona nie jest odtwarzana poprzez Jabre tylko przez głośnik telefonu.Powrót do wersji NE 8.3.2 i wszystko gra ok.Co ciekawe miałem ten przypadek już kilka dni temu,potem NE 9.1.25 zaczął grać poprawnie,potem znowu źle i co powiecie na to.Powrót do 8.3.2 rozwiązuje problem,choć ładniejsza ta "9"
audiofil
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 13
Dołączył(a): niedziela, 30 lis 2014, 17:35

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez Michal1983 » czwartek, 15 sty 2015, 05:36

Czekałem przed zakrętem Cyryla i Metodego na światło zielone. Nagle moja pozycja na mapie przesunęła się za zakręt, mimo że nawet nie ruszyłem się o metr.
Naviexpert - Navigation comes back to business | Piłeś alkohol? Nie prowadź! Zadzwoń po trzeźwego kierowcę!
Nie jeżdżę wolno to wszyscy wokół mnie gdzieś się śpieszą. | Chce testować/używać NE 10.2.74 na mojej Nokii.
PS 22:17, PS2 0:38 z Nokią 5230
Michal1983
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1573
Dołączył(a): czwartek, 5 maja 2011, 20:04
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Nokia 5230

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez lchmiel » czwartek, 15 sty 2015, 18:32

Edek napisał(a):Nie ma czegoś takiego, jak "większa połowa".


Niejaki Henryk Jerzy Chmielewski, zwany Papciem Chmielem, pisał tak: "Minęła dobra godzina*".
(*) Dobra godzina = 62 minuty.

Zakopiec miał na myśli właśnie "dobrą połowę".
LChmiel
Avatar użytkownika
lchmiel
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1254
Dołączył(a): piątek, 21 sie 2009, 13:13
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Galaxy S8 SM-G950F Orange

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez pawel.urban » sobota, 17 sty 2015, 15:40

Witam,

po zainstalowaniu aktualizacji do wersji 9.1 dość cyklicznie występuje u mnie problem z wyliczaniem trasy. Po wybraniu miejsca docelowego pojawia się komunikat "brak aktywnych usług" z przyciskiem OK. Po jego wciśnięciu pojawia się mapa ale trasa się nie wylicza. Dopiero ponowna próba zazwyczaj skutkuje poprawnym jej wyliczeniem. Abonament na usługę mam do 3 lutego, więc nie powinno być problemu. Mieszkam w centralnej Polsce, więc nie ma też mowy o tym, że wpadam w pakiet europejski będąc przy granicy. Dość upierdliwy problem :)
pawel.urban
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 17 sty 2015, 15:36

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez Lukasz NE » poniedziałek, 19 sty 2015, 12:23

pawel.urban napisał(a):po zainstalowaniu aktualizacji do wersji 9.1 dość cyklicznie występuje u mnie problem z wyliczaniem trasy. Po wybraniu miejsca docelowego pojawia się komunikat "brak aktywnych usług" z przyciskiem OK. Po jego wciśnięciu pojawia się mapa ale trasa się nie wylicza. Dopiero ponowna próba zazwyczaj skutkuje poprawnym jej wyliczeniem.


Pawle, wyczyść dane aplikacji w telefonie, powinno to pomóc rozwiązać zaistniałą sytuację. Daj znać czy po wykonaniu tej czynności wszystko wróciło do normy.
Lukasz NE
Site Admin
Użytkownik forum Użytkownik forum
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
 
Posty: 1324
Dołączył(a): wtorek, 18 cze 2013, 12:37
Telefon: Nexus 5

Re: [Android] Wersja 9.1 GETNE

Postprzez krzychul » niedziela, 25 sty 2015, 01:25

Czy jest już jakieś lekarstwo na nieporawnie wyświetlane ikony POI w NE 9.1? Widzę, że problem nie jest pojedynczy i dotyczy wielu typów telefonów. Na moim SG4 notorycznie pojawia się stado słoni, stacji lotosu albo lotniska na każdym skrzyżowaniu. Oczywiście po naciśnięciu na trefną ikonę wyświetla się już właściwy obiekt POI.
krzychul
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 24 sie 2013, 22:23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wersje NaviExpert

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Obserwuj nas na Facebooku Strona gwna NaviExpert NaviExpert Newsletter Blog NaviExpert