Edek napisał(a):Wyszukiwarka jest jakaś dziwna i niezdecydowana.
Wyszukuję adres "Broniewskiego 39" i na liście wyników nie pojawia się wynik najbliższy (czyli z Elbląga), ale jakieś oddalone o kilkaset km.
Dopiero ręczne przesunięcie mapy na Elbląg pokazało wyszukiwany adres (była chorągiewka z "pocztówką"). Dopiero od tego czasu wyniki z Elbląga zaczęły pojawiać się na początku listy
I tu pytanie - dlaczego wyszukiwarka nie domyśliła się, że wpisując adres znajdujący się w mieście, w którym się aktualnie znajduję, szukam adresu z mojego miasta? Chyba logiczne, że gdybym szukał tego adresu w Warszawie, to dopisałbym "Warszawa". Szukając adresu w mieście, w którym przebywam logiczne dla mnie jest, że bez wpisania miasta, w pierwszej kolejności dostanę wyniki z nim związane, a dopiero później te z innych miast.
Edit.
Kolejny przykład. Wpisuję "Grunwaldzka 2". Jako pierwsze dostaję 4 wyniki oddalone o 18 - 28 km, a dopiero na 5 miejscu wynik z mojego miasta, oddalony o 2,7km. Czyżby wielki cichy powrót "Rekomendowanych", a raczej "Sponsorowanych", czyli na pierwszych miejscach wyniki klientów, którzy zapłacili za wysokie pozycjonowanie na liście wyników, jak to miało miejsce raptem 3 lata temu?
spinnek napisał(a):Opis problemu: Po wyszukaniu adresu pojawia się nowość: pasek z adresem, odległością i pomarańczową strzałką, która "zapewne" przenosi do nawigowania do punktu. "Zapewne" bierze się stąd, że NE beta 10.0.49 się mi w tym miejscu crash'uje, wyświetlając okienko "Przepraszamy, wystąpił błąd", w tym opcję "Wyślij zgłoszenie", którą już kilka razy wybrałem, dla różnych punktów adresowych.
KasiaD napisał(a):Jeżeli chodzi o dostępność aplikacji wyprostuję trochę Twoje stwierdzenie. W przypadku wersji beta nie ma czegoś takiego jak udostępnianie krokowe. Betę otrzymują wszyscy użytkownicy zarejestrowani w testach beta, o ile ich telefon jest kompatybilny z aplikacją. Krokowe udostępnianie (czyli tzw. stage rollout) jest dostępne w przypadku wydania produkcyjnego i zwykle odbywa się to w krokach 20%, 50% i 100%. w odstępach tygodniowych.
KasiaD napisał(a):Odpowiadając na drugą część Twojego pytania, wersja 10.0 (podobnie jak jej poprzedniczka 9.4.40) będzie dostępna dla urządzeń od Android API level 16, czyli od wersji 4.1. Uprzedzając Twoje pytania - tak, była to decyzja świadoma. Chcąc iść do przodu i móc wykorzystać najnowsze biblioteki i funkcje dostępne w nowych androidach musimy odcinać starsze wersje. Ciągnięcie ich w nieskończoność osłabia rozwój. Patrząc na rynek i tak zrobiliśmy to dość późno, np. skype odciął androidy serii 2 już prawie rok temu.
Michal1983 napisał(a):Trochę dziwi to stopniowe udostępnianie wersji produkcyjnej. Skoro testy wykazują, że program działa na większości telefonów to dlaczego też nie można ustawić tych 100% od razu?
Michal1983 napisał(a):Część tych nowości można byłoby też dodawać do wersji dla starszych systemów. Wiadomo, że np. płynnego przemieszczania wskaźnika nie da się uzyskać w starszych systemach, ale inne jak np. komiwojażer da się zastosować w innych wersjach. Również wyszukiwanie parkingu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości