NE wciąż regularnie prowadzi gorszą trasą. I do tego tę lepszą proponuje jako alternatywę:

- Patriotów3.JPG (57.08 KiB) Przeglądane 774 razy
Takich zrzutów mam kilka. Dokładnie w tym samym miejscu. Czasem owszem proponuje tę najlepszą, czyli prosto. Ta lepsza, prosto, jest dłuższa o 300m, ale to żadem powód aby wybierać znacznie dłuższy czas przejazdu.
Mnie wydaje się, że jest to problem z przeliczaniem trasy - bo takie błędy są, gdy zjadę z trasy proponowanej pierwotnie przez NE (a tu zjeżdżam bo przejeżdżam otwarty przejazd kolejowy w Miedzeszynie a NE prowadzi mnie przez kolejny - nie robię tego dla zabawy ale jak mam przejechać przez tory, którymi co 10 minut jeżdżą pociągi to wybieram pierwszy otwarty przejazd).
Inny przykład ewidentnego błędu po przeliczeniu trasy:

- Falenica1.JPG (49.9 KiB) Przeglądane 774 razy
mało sensowna propozycja przejechania przez rondo po drugiej stronie torów. Ta trasa to również wynik przeliczanie trasy po zjechaniu z proponowanej przez NE (tu też przejechałem wcześniej przez tory niż to proponował NE). Wygląda na to, że NE w przypadku zjechania z trasy nie wylicza nowej od aktualnej pozycji do końca, ale stara się znaleźć trasę powracającą na tą pierwotną co bywa, jak widać, kiepskim pomysłem.