Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

LG GT505 z nawigacją NaviExpert w sieci EURO RTV AGD

LG GT505 z nawigacją NaviExpert w sieci EURO RTV AGD

Postprzez Pablo_at_NE » czwartek, 24 wrz 2009, 14:48

Na początku października w sklepach największej sieci RTV/AGD pojawi się w sprzedaży telefon LG GT505 z zainstalowaną nawigacją NaviExpert oraz licencją na okres 12 miesięcy. Telefon będzie dostępny w bardzo korzystnej cenie- poniżej tysiąca złotych brutto.

LG GT505 jest wyposażony ekran dotykowy w dużych rozmiarach (przekątna 3 cale). Dzięki niemu telefon świetnie nadaje się do wyświetlania map i nawigacji. Producent zafundował użytkownikom LG GT505 nie tylko wbudowany moduł GPS z funkcja A-GPS, ale także ufundował 12 miesięczną licencje NaviExpert.

Oprócz tego w telefonie znajdziemy najpopularniejsze funkcje multimedialne – m.in. odtwarzacz MP3 i video oraz 5-megapikselowy aparat fotograficzny.

Zapraszamy do skorzystania z oferty w EURO RTV AGD
Pablo_at_NE
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: GalaxyS, GalaxyT

Re: LG GT505 z nawigacją NaviExpert w sieci EURO RTV AGD

Postprzez perun » czwartek, 24 wrz 2009, 16:58

Patrzyłem w sieci na kilka jego opisów ale moje stare ślepska nie dostrzegły pewnej informacji.

Na jakim systemie operacyjnym pracuje ten telefon (Symbian, WM itp) czy może jest to tylko Javajczyk ?
perun
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: SE P990i, Omnia i900

Postprzez potworny » czwartek, 24 wrz 2009, 17:27

http://allegro.pl/item731995022_nowosc_ ... w_24m.html

Zdaje się, że to system operacyjny producenta. Nigdzie indziej nie znalazłem żadnej wzmianki na ten temat.
Uwielbiam się :)
potworny

Telefon: Żywe i9000

Postprzez Marian » czwartek, 24 wrz 2009, 17:44

I ma 100MB wewnętrznej pamieci flash. Jak znalazł na mapę dla hybrydy. I jeszcze trochę miejsca zostanie...A z kartą microSD juz nie ma o czym gadać. A przy takim ekranie byłoby co pooglądać.
Marian
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Nokia E51

Postprzez adas » środa, 19 maja 2010, 08:24

Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem LG GT505, oprócz nawigacji posiada wifi , co jest jego wielki atutem ,tak jak i jego cena .Polecam wszystkim , którzy szukają wielofunkcyjnego urządzenia .
adas

Telefon: nokia

Postprzez toszym » piątek, 21 maja 2010, 15:19

No cóż, regularnie poszukuje informacji na temat telefonu lg gt 505. Jestem jego posiadaczem od 2 miesięcy i moje pierwsze wrażenia były bardzo pozytywne, ale niestety już nie są.
Pierwszy problem to miedzy innymi:
-telefon działa na oprogramowaniu lg (mój posiada soft zmodyfikowany prze orange) i z tego, co udało mi się wyszukać na forum o gt 505 to, od roku 2009 nie wyszło żadne uaktualnienie softu.
-telefon jest generatorem problemów. Nic nie robi się w nim od ręki. Podłączenie telefonu do komputera zajęło mi sporo czasu. Dopiero post kogoś z forum o lg lt 505 pomógł mi ten problem rozwiązać.
-i nie jest to jeszcze koniec problemów związanych z komputerem. Po podłączeniu w trybie pamięci masowej telefon automatycznie rozłącza kartę pamięci.
-wyczytałem tak, że na forum o problemie odnośnie GPS-a (bardzo długo ustala pozycję) jakiż byłem naiwny myśląc, że nie dotyczy on mnie. Pierwszych parę razy poszło szybko i niestety na tym zakończyła się moja radość z GPS-a - przestał ustalać pozycję na amen.
Dzisiaj telefon trafił do serwisu, więc się pozbyłem go na dwa tygodnie (jedyny autoryzowany serwis naprawiający telefony lg znajduje się w Mławie) więc się trochę naczekam.

Opisałem tylko poważniejsze wpadki mojego lg i pomimo, że telefon w tej cenie posiada sporo gadżetów, to radzę się zastanowić nad jego wyborem.
Po przesiadce z se k800i, w którym wszystko było proste i działało bez problemów, niestety na razie czuję niesmak do lg.
Polecam jeszcze forum http://www.gt505.pl/
toszym

Telefon: LG GT505

Postprzez algi » niedziela, 23 maja 2010, 19:44

toszym napisał(a):-i nie jest to jeszcze koniec problemów związanych z komputerem. Po podłączeniu w trybie pamięci masowej telefon automatycznie rozłącza kartę pamięci.
-wyczytałem tak, że na forum o problemie odnośnie GPS-a (bardzo długo ustala pozycję) jakiż byłem naiwny myśląc, że nie dotyczy on mnie. Pierwszych parę razy poszło szybko i niestety na tym zakończyła się moja radość z GPS-a - przestał ustalać pozycję na amen.

Co do pierwszego - w trybie pamięci masowej telefon u mnie działa OK - też mam soft oragne.
Co do drugiego - z A GPS ustala szybko.... z 10 sekund - w wypadku wyłaczenia assisted GPS - zdany sam na siebie może ustalać pozycje nawet i 5 minut.....

NE v3.x - NOKIA 6300 + LD-3W
NE v4.x - LG GT 505
NE v5.x - LG GT 505
NE v6.x - SAMSUNG GALAXY S
NE v7.x - SAMSUNG GALAXY S
algi

Telefon: LG GT505 / Galaxy S i9000

Postprzez toszym » czwartek, 3 cze 2010, 09:41

algi napisał(a):
toszym napisał(a):-i nie jest to jeszcze koniec problemów związanych z komputerem. Po podłączeniu w trybie pamięci masowej telefon automatycznie rozłącza kartę pamięci.

Co do pierwszego - w trybie pamięci masowej telefon u mnie działa OK - też mam soft oragne.
Co do drugiego - z A GPS ustala szybko.... z 10 sekund - w wypadku wyłaczenia assisted GPS - zdany sam na siebie może ustalać pozycje nawet i 5 minut.....

Kolego to bardzo dobrze trafiłeś. Oddałem fon do serwisu i jedyne co zrobili, to wymiana oprogramowania. Nawet nie zadali sobie trudu sprawdzić, czy to cokolwiek pomogło. Wracając z Poznania do Bydgoszczy, GPS ustalił pozycję w Bydgoszczy. A na trasie Bydgoszcz - Warszawa nie ustalił w ogóle. Co do kary pamięci, to po serwisie komp. przestał rozpoznawać telefon. Wyświetla się urządzenie nierozpoznane, po mimo instalowania sterowników USB i cudowania. Teraz trafił drugi raz do serwisu, no i zobaczymy. Generalnie myślę już o sprzedaży go. Już drugi raz przejechałem się na sprzęcie LG i nie polecam nikomu.
toszym

Telefon: LG GT505

Postprzez algi » niedziela, 6 cze 2010, 18:43

toszym napisał(a):
Kolego to bardzo dobrze trafiłeś. Oddałem fon do serwisu i jedyne co zrobili, to wymiana oprogramowania. Nawet nie zadali sobie trudu sprawdzić, czy to cokolwiek pomogło. Wracając z Poznania do Bydgoszczy, GPS ustalił pozycję w Bydgoszczy. A na trasie Bydgoszcz - Warszawa nie ustalił w ogóle. Co do kary pamięci, to po serwisie komp. przestał rozpoznawać telefon. Wyświetla się urządzenie nierozpoznane, po mimo instalowania sterowników USB i cudowania. Teraz trafił drugi raz do serwisu, no i zobaczymy. Generalnie myślę już o sprzedaży go. Już drugi raz przejechałem się na sprzęcie LG i nie polecam nikomu.

No u mnie jest ok więc nie narzekam. Tak naprawdę ten telefon to Sony-Ericson tylko w obudowie LG.
Na A-GPS poniżej minuty... ale bez wspomagania i 10 potrafi....

NE v3.x - NOKIA 6300 + LD-3W
NE v4.x - LG GT 505
NE v5.x - LG GT 505
NE v6.x - SAMSUNG GALAXY S
NE v7.x - SAMSUNG GALAXY S
algi

Telefon: LG GT505 / Galaxy S i9000

Postprzez swordek » środa, 30 cze 2010, 20:48

a ja mam LG arena i tak na oko to widzę, że podobny. Ogólnie jako tako działa z NE i oceniam tę współpracę na 90 % zadowalającą. Nie ma problemów z wszystkimi funkcjami typu WiFi, BT, nadajnikiem FM, wewnętrznym GPS i innymi bajerami.
Z tego co zauważyłem, to jak ładuję go w samochodzie to lubi to zakłócić GPS i zgubić trasę. Widocznie ten kabelek ładowarki wpływa na antenę wewnętrzną. Myślałem, że to poprawi odbiór, a dzieje się przeciwnie. Widocznie nie te długości. Podsumowując bez podłączonej ładowarki gubi satelitę w około 0,5 %, a z ładowarką gubi mi w 50 % lub inaczej - na pewno mi zgubi po kilku km jazdy. Ogólnie jestem zadowolony z tego LG. Ekran spory, na SE 800 KI był mniejszy.
swordek

Telefon: LG KM 900 Arena

Powrót do Aktualności