Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertprzemago napisał(a):Niestety umieszczam swój modół gps prawie na przedniej szybie /idealne wgłębienie gdzie mogę go umieścić i nie przesówa się podczas zakrętów nawet ostrych/. Na trasie Ostrołęka-Łódź-Wołów (aplikacja 4.3.3) parę razy system poinformował mnie, że zjechałem z trasy, mimo że jechałem po drodze wyznaczonej i nie wjeżdżałem na pole.Przy nowej aplikacji nie jest to problem, ponieważ przełączam sobie na D2 i wiem że system sprawdza czy "śpie". Jednak zdarza się to czasami. W 5.0 beta 1 zauważyłemto zjawisko. Teraz będe testował beta 2 zobaczymy jak będzie pilnował drogi.
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertblondyn70 napisał(a):Podłącze się do tego tematu.
Mam dokładnie ten sam problem w SonyEricsson C905 nawigacja notorycznie podaje komunikaty o zjechaniu z trasy.Do tej pory ( od stycznia)używałem jej w mieście a obecnie wróciłem z urlopu ,przejechałem 1200 km po Polsce i komunikaty były non stop.Nie ma żadnej reguły .
blondyn70 napisał(a):I zaobserwowałem jeszcze jeden problem,ustawiłem trasę z Ustronia Morskiego do Szczecinka(trasa optymalna premium 15.08.09 godz 10 ) i zostałem w Bobolicach wpakowany w 1.5 godzinny korek związany z robotami,a podobno przy opcji premium nawigacja miała omijać korki.
blondyn70 napisał(a):Telefon jest umieszczony na przedniej szybie na firmowym uchwycie.
blondyn70 napisał(a):Na pewno nikomu nie polecę takiego rozwiązania i sam planuję kupno normalnej nawigacji.
blondyn70 napisał(a):odatkową W A D Ą NaviExperta jest brak aktualizacji błędów na mapach ( choć zapewniają ,że jest na to 3 miesiące ).
blondyn70 napisał(a):Od stycznia sygnalizuję poważny błąd na mapie ( brakuje części ulicy a co za tym idzie i numeracji ),ponawiałem sygnał 2 razy w kwietniu i nic , więc jak ufać takiej mapie.
I jeszcze jedno ,nikt nie raczy odpowiadać na e-maile ( np.w kwietniu odpowiedziano mi dopiero po telefonie ),może mam pecha![]()
blondyn70 napisał(a): PS. Co do tego" zjechania z trasy" to osobiście myślę ,że to wina zbyt słabej anteny w telefonie dlatego lepiej chyba kupić standartową nawigację
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertblondyn70 napisał(a):Co do tego" zjechania z trasy" to osobiście myślę ,że to wina zbyt słabej anteny w telefonie dlatego lepiej chyba kupić standartową nawigację
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertmindzik napisał(a):Ostatnio jechałem z włączonym NE i Garminem, co zauważyłem że w obydwu programach w tym samym momencie były komunikaty o zjechaniu z trasy. Może trochę system GPS stracił z dokładności jakiś czas temu pisali w prasie, że trochę mniej satelitów obsługujących system jest sprawnych, a niektóre potrzebują konserwacji.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertTukan napisał(a):mindzik napisał(a):Ostatnio jechałem z włączonym NE i Garminem, co zauważyłem że w obydwu programach w tym samym momencie były komunikaty o zjechaniu z trasy. Może trochę system GPS stracił z dokładności jakiś czas temu pisali w prasie, że trochę mniej satelitów obsługujących system jest sprawnych, a niektóre potrzebują konserwacji.
Mam dokładnie takie same spostrzeżenia.
Telefonu nie zmieniałem, a ostatnio coś się chrzani.
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertPowrót do Typowe problemy i ich rozwiązywanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości