Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez mkaczmarek » czwartek, 2 cze 2011, 16:29

Problem z połączeniem internetowym można łatwo i szybko rozwiązać korzystając z informacji zamieszczonych na naszej stronie internetowej. Podaję link: http://www.naviexpert.pl/nawigacja-lg/lg-gt500.html . Jeśli chodzi o wcześniejszą wersję NaviExeprta, to można ją pobrać wpisując w przeglądarce internetowej telefonu: getne.pl/5.2, bądź getne.pl/4.3 . W zależności, którą wcześniejszą wersję chcemy ściągnąć.
mkaczmarek
Użytkownik forum Użytkownik forum
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert

Postprzez kubaCE » niedziela, 19 cze 2011, 22:40

Oj wróciłem dziś zły z trasy. Bardzo zły. Bardzo zły na Navi. Zdarzało mi się ostatnio po reinstalacji i uaktualnieniu, że navi a to nie znalazł internetu, a to nie mógł ustawić pozycji. Zrzucałem winę na telefon, ale dziś dostałem piany. NE w ogóle odmówił połączenia z serwerem. Podjąłem nie wiem ile prób. A konfiguracja nie zmieniana od dawna. Potem zacząłem się bawić konfiguracją by spróbować coś zmienić, szkoda tylko, że wszystkie inne aplikacje z internetem problemu nie miały, a nie bardzo mam co ustawiać (po raz któryś specjalnie dla NE?!?! Ile można?) by NE przestał grymasić z połączeniem. No i w gorączce walki z NE władowałem się w korek w Łomiankach. Zaiste, trening mojej cierpliwości był solidny. Szkoda, że mi się abonament zaraz kończy. Słaby to moment na podejmowanie decyzji o wykupieniu kolejnego okresu.
kubaCE

Telefon: Samsung Galaxy sII

Postprzez Hakari » poniedziałek, 20 cze 2011, 10:25

Problem z połączeniem jak rozumiem był na wersji czystej NaviExpert? Jeśli tak podaj jeszcze nazwę swojego operatora.
Hakari vel Moradin współredaktor http://blognavi.pl/
Hakari
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: i9001

Postprzez potworny » poniedziałek, 20 cze 2011, 16:57

Sądząc po tym, że nawet forum nie chce się czasami załadować, mógłbym wysnuć przypuszczenia, że komuś tu pada łącze albo serwery. Obstawiam przeciążony router. 8-)
Uwielbiam się :)
potworny
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: i9100

Postprzez Joanna Welke » środa, 13 lip 2011, 19:03

kubaCE napisał(a):Oj wróciłem dziś zły z trasy. Bardzo zły. Bardzo zły na Navi. Zdarzało mi się ostatnio po reinstalacji i uaktualnieniu, że navi a to nie znalazł internetu, a to nie mógł ustawić pozycji. Zrzucałem winę na telefon, ale dziś dostałem piany. NE w ogóle odmówił połączenia z serwerem. Podjąłem nie wiem ile prób. A konfiguracja nie zmieniana od dawna. Potem zacząłem się bawić konfiguracją by spróbować coś zmienić, szkoda tylko, że wszystkie inne aplikacje z internetem problemu nie miały, a nie bardzo mam co ustawiać (po raz któryś specjalnie dla NE?!?! Ile można?) by NE przestał grymasić z połączeniem. No i w gorączce walki z NE władowałem się w korek w Łomiankach. Zaiste, trening mojej cierpliwości był solidny. Szkoda, że mi się abonament zaraz kończy. Słaby to moment na podejmowanie decyzji o wykupieniu kolejnego okresu.

Abyśmy mogli rzetelnie odnieść się do zaistniałej sytuacji poprosimy o podanie modelu telefonu, z którego Pan korzysta oraz numeru identyfikacyjnego ID (jeżeli tylko posiada Pan nawigację NaviExpert/a nie np. NaviExpert Play), który znajdzie Pan w samej aplikacji na telefonie, wybierając w kolejności:
Ustawienie/Narzędzia->Moje konto->Pokaż ID.

Pozdrawiam
Joanna Welke, NaviExpert
Joanna Welke
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Poprzednia strona

Powrót do Typowe problemy i ich rozwiązywanie