Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forumpankracy31 napisał(a):Używałem jakiś czas temu navieksperta wersja 4.3.Teraz testuję wersję 5.0 beta.Oprócz walorów tej nawigacji muszę jednak stwierdzić że denerwuje mnie ciągłymi problemami z połączeniem, niezależnie od wersji.Raz loguje się bez problemu i szybko ładuje aktualizacje map, a za innym razem w tym samym miejscu gdzie nie miałem problemów z netem (PLAY ONLINE) nie może się połaczyć z serwerem , mimo że nie zmieniałem ustawień.Sprawdzałem też inne programy które łaczą się przez gprs i wszystko chodzi ok, zasięg był maksymalny.O co z tym chodzi???Przyznaję że trochę mnie to odstręcza od związania się abonamentem z naviekspertem na dłużej.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertadmin napisał(a):1. Przede wszystkim upewnij się, że masz skonfigurowany internet GPRS. Więcej w instrukcji instalacji.
2. Upewnij się też, że masz zrealizowane wszystkie ustawienia specyficzne dla Twojego telefonu. Więcej w instrukcji instalacji.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertMario010 napisał(a):admin napisał(a):1. Przede wszystkim upewnij się, że masz skonfigurowany internet GPRS. Więcej w instrukcji instalacji.
2. Upewnij się też, że masz zrealizowane wszystkie ustawienia specyficzne dla Twojego telefonu. Więcej w instrukcji instalacji.
Parę dni temu przeniosłem rejestrację z N82 na Omnię HD i wszystko poszło tak jak trzeba. Teraz chciałem na 2-3 dni znowu wrócić na N82 i się nie da![]()
Nokia przypróbie połączenia z serwerem navi pokazuje komunikat o braku zasięgu lub złych ustawieniach a na 100 % wszystko jest ok. Telefon bez problemu łączy się ze stroną naviexperta przez przeglądarkę ale przez navi nie chce i już. Przesłałem sobie nawet jeszcze raz ustawienia ze strony Plusa ale nic to nie dało
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertPablo_at_NE napisał(a):Mario010 napisał(a):admin napisał(a):1. Przede wszystkim upewnij się, że masz skonfigurowany internet GPRS. Więcej w instrukcji instalacji.
Parę dni temu przeniosłem rejestrację z N82 na Omnię HD i wszystko poszło tak jak trzeba. Teraz chciałem na 2-3 dni znowu wrócić na N82 i się nie da![]()
Nokia przypróbie połączenia z serwerem navi pokazuje komunikat o braku zasięgu lub złych ustawieniach a na 100 % wszystko jest ok. Telefon bez problemu łączy się ze stroną naviexperta przez przeglądarkę ale przez navi nie chce i już. Przesłałem sobie nawet jeszcze raz ustawienia ze strony Plusa ale nic to nie dało
Spróbuj sprawdzić ustawienia NaviExperta e telefonie. Może wkradł tam się jakiś błąd. Procedura jest taka: uruchom Menu główne telefonu → Narzędzia → Menedżer aplikacji → NaviExpert → Opcje → Otwórz. Wybierz "Punkt dostępu" i ustaw "poprawnie skonfigurowany punkt dostępu (ten, który dostałeś od plusa)". Następnie wybierz "Dostęp do sieci" i ustaw "Zawsze zezwalaj". Następnie wybierz "Lokalizowanie" i ustaw "Zawsze zezwalaj".
Nie pomogło? Spróbuj jeszcze odinstalować i ponownie zainstalować NaviExperta. Później procedura konfiguracji jak wyżej
Czasem zdarza się, że jak często coś instalujemy i odinstalowujemy telefon się „zamula”. Wtedy pomocnym mogą być resety.
W pierwszej kolejności wypróbuj miękki reset nokii - nie usuwający danych użytkownika. Wprowadź na klawiaturze *#7780#
Jeżeli to nie pomoże, spróbuj twardy reset. Ale zanim to zrobisz, sprawdź jeszcze raz czy wszystko na pewno jest OK. Sprawdź, czy na wszelki wypadek zrobiłeś kopie wszystkich danych. Jeżeli tak i masz odwagę, to ruszaj do dzieła
Hard reset - usuwa wszystko, telefon jest jak nowy:
Na klawiaturze trzeba wybrać *#7370#
Kod zabezpieczający 12345.
Uwaga: Przed jakimkolwiek resetem zrób sobie kopie danych na komputerze – książka adresowa, smsy itd.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertPowrót do Typowe problemy i ich rozwiązywanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości