Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Kiedy wreszcie Imagis, zaaktualizuje nowe drogi

Re: Kiedy wreszcie Imagis, zaaktualizuje nowe drogi

Postprzez sztaba » środa, 2 gru 2009, 18:12

Janeo napisał(a):Patrzysz na znaki drogowe i tam gdzie Cię prowadzi nawigacja, a jest zakaz wjazdu, jedziesz dalej. Nawigacja podejmuje inną trasę.

Podejmuje inną trasę, ale czasami ta ina trasa prowadzi do tego samego punktu. miałem tak kiedyś w Poznaniu (miasto dla mnie zupełnie obce). Najpierw, na nakazie skrętu w prawo, NE kazał mi skręcić w lewo. Nie posłuchałem, NE pokierował mnie na około do tego samego skrzyżowania, tylko z drugiej strony - na nakazie skrętu w lewo kazał mi jechać prosto. I tak pewnie mógłbym jeździć w kółko, gdyby nie to, że pojechałem zupełnie inaczej niż proponował NE i jakoś dotarłem do celu tracąc kilkanaście minut.
sztaba
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: Nokia 500 symbian belle

Postprzez Ann » poniedziałek, 11 sty 2010, 16:10

Witam
Tak się składa, że znam chłopaków-mapowców (i nie tylko, pracują tam też dziewczyny) z Imagisu. Przesłałam tam link z uwagami. Z tego, co się dowiedziałam, zmiany, o których piszecie, były już przez nich naniesione jesienią. Ale aktualizacje map wydaje się co kwartał, co też trochę trwa, te mapy trzeba jeszcze przerobić. Druga sprawa to termin, w którym NE otrzymuje nową mapę od Imagisu, i w jakiej formie (być może generuje ją po swojemu, co też trwa) oraz termin, kiedy jest zamieszczana w aplikacji. Także zawsze jest niestety poślizg czasowy. Co do możliwości zgłaszania błędów na mapie to napisali, że niedługo będzie można zgłaszać błędy/uwagi do mapy i dodawać punkty POI w nowej wersji mapgo.pl (ich portal mapowy). Te zgłoszenia będą trafiać bezpośrednio do "panów od map" :), pzdr
Ann

Telefon: nokia

Postprzez mindzik » poniedziałek, 11 sty 2010, 16:20

Ann napisał(a):Witam
Tak się składa, że znam chłopaków-mapowców (i nie tylko, pracują tam też dziewczyny) z Imagisu. Przesłałam tam link z uwagami. Z tego, co się dowiedziałam, zmiany, o których piszecie, były już przez nich naniesione jesienią. Ale aktualizacje map wydaje się co kwartał, co też trochę trwa, te mapy trzeba jeszcze przerobić. Druga sprawa to termin, w którym NE otrzymuje nową mapę od Imagisu, i w jakiej formie (być może generuje ją po swojemu, co też trwa) oraz termin, kiedy jest zamieszczana w aplikacji. Także zawsze jest niestety poślizg czasowy. Co do możliwości zgłaszania błędów na mapie to napisali, że niedługo będzie można zgłaszać błędy/uwagi do mapy i dodawać punkty POI w nowej wersji mapgo.pl (ich portal mapowy). Te zgłoszenia będą trafiać bezpośrednio do "panów od map" :), pzdr

To kiedy najbliższe wydanie map???
mindzik

Telefon: Nokia N8

Postprzez mindzik » wtorek, 12 sty 2010, 10:55

A tu mamy co się ostatnio wybudowało i co buduje http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=2872 (autostrady i drogi ekspresowe)
mindzik

Postprzez Ann » czwartek, 14 sty 2010, 14:05

mindzik napisał(a):A tu mamy co się ostatnio wybudowało i co buduje http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=2872 (autostrady i drogi ekspresowe)

No, ten link jest mapowcom dobrze znany:). Co do wydania nowych map, to niebawem pewnie (chyba teraz jest konczona aktualizacja z ostatniego kwartalu).
Ann

Telefon: nokia

Postprzez mindzik » środa, 20 sty 2010, 23:25

Pojawiły się nowe mapy w NE. Są już węzły Murckowska i Sośnica, pewnie też i inne ostatnio oddane do użytku drogi.
mindzik

Postprzez Radut » czwartek, 21 sty 2010, 10:02

mindzik napisał(a):Pojawiły się nowe mapy w NE. Są już węzły Murckowska i Sośnica, pewnie też i inne ostatnio oddane do użytku drogi.

Świetnie :D Ale to też oznacza, że Naviexpert dostaje nowe mapy w pierwszej kolejności, jeszcze zanim pojawią się one na internetowej mapie Imagisu i zostaną umieszczone w imagisowej Mapamap.
Radut

Telefon: LG GT540 Swift

Postprzez mindzik » czwartek, 21 sty 2010, 10:26

Radut napisał(a):
mindzik napisał(a):Pojawiły się nowe mapy w NE. Są już węzły Murckowska i Sośnica, pewnie też i inne ostatnio oddane do użytku drogi.

Świetnie :D Ale to też oznacza, że Naviexpert dostaje nowe mapy w pierwszej kolejności, jeszcze zanim pojawią się one na internetowej mapie Imagisu i zostaną umieszczone w imagisowej Mapamap.

Jak się przyglądam tym nowym odcinkom to chyba są one naniesione przez NE, tak jak kiedyś mówili, że będą wprowadzać sami ważniejsze odcinki, bo oprócz tych dwóch miejsc, nic nowego nie znalazłem w tych miejscach co znam.
mindzik

Postprzez Andrzej » czwartek, 21 sty 2010, 16:36

Tak. Kiedyś już pisałem, że kluczowe inwestycje będziemy aktualizować na bieżąco. Docelowo chcemy mieć je w dniu otwarcia.
Andrzej
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Galaxy S, HTC Hero, Monte

Postprzez mindzik » czwartek, 21 sty 2010, 16:53

Andrzej napisał(a):Tak. Kiedyś już pisałem, że kluczowe inwestycje będziemy aktualizować na bieżąco. Docelowo chcemy mieć je w dniu otwarcia.

W 2012 oddanych do użytku zostanie sporo nowych dróg, coś takiego będzie bardzo miłym dodatkiem.
mindzik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne