Wojtex16 napisał(a):No właśnie jak widać na załączonych zrzutach ekranu, na mapach Imagis często właśnie brakuje nowych albo istniejących od dawna bocznych i osiedlowych dróg, gdzie AM nie ma z tym problemów. I tak jest dokładnie w mojej okolicy katowic....
Akurat w tym przypadku mam odmienne doświadczenia z mapami Imagisu. Jeszcze w grudniu ubiegłego roku w Automapie brakowało dróg osiedlowych na poznańskim Piątkowie, podczas gdy np. w garminowskiej GPMapie (też Imagis) były od dawna. Na początku tego roku producent Automapy informacje te uzupełnił, lepiej późno niż wcale (drogi te istnieją od lat 80-tych ubiegłego wieku
Wojtex16 napisał(a):Jeśli imagis zaaktualizuje wszystkie brakujące boczne drogi i osiedlowe w całej polsce to będzie wygrywać z mapami AM, a tak to w tej chwili są do tyłu jeśli chodzi o dokładność map.
według mnie nie muszą aktualizować w całej Polsce. Owszem są braki, ale w każdej mapie, także i Automapie jakieś występują. Jak dla mnie dokładność map Imagisu jest wystarczająca, przynajmniej w rejonach po których jeżdżę
pozdrawiam

Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert

Najnowsze

Zasubskrybuj newsletter NaviExpert! »