kdzwonek napisał(a):Podobnie jest w sieci Play - użytkownicy korzystający z WAP nie płacą za przesył danych.
Jest to nieprawda, Play wbrew regulaminowi najczęściej pobiera opłatę za inicjację połączenia z siecią, klasyfikowaną w billingu jako transfer 10kB płatny 12gr. Wystarczy że podczas trasy parę razy stracimy zasięg i połączymy się ponownie z netem, a potem intensywnie jeżdżąc po nieznanym mieście będziemy wielokrotnie uruchamiać aplikację i już może nam to naliczyć niezłe koszty. I tak to codziennie Play okradnie nas na sporą kasę (w skali wszystkich użytkowników "NE w Play" jest to naprawdę duża suma). Darmowy transfer w "NaviExpert w Play" to mrzonka. Najlepsze jest to że zgłaszając reklamację otrzymujemy z BOK odpowiedzi tak idiotyczne, że początkowo sam nie dowierzałem że tak "inteligentni inaczej" ludzie tam pracują.
Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z "NE w Play", ja w wakacje skusiłem się na promocyjny abonament miesięczny za 14,64 a kosztował mnie on ponad 20 zł - i to tylko dlatego że widząc co się dzieje ograniczyłem korzystanie z nawigacji do absolutnie niezbędnego minimum, wtedy kiedy naprawdę musiałem.