Nawigacji GPS w telefonie - forum użytkowników

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

Czy NaviExpert działa na smartphone'ach z symbianem?

Re: Czy NaviExpert działa na smartphone'ach z symbianem?

Postprzez X-76 » środa, 9 gru 2009, 18:03

Też mnie interesuje sprawa N900 bo niedługo zamierzam zmienić swoją N82 własnie na N900.
3,5 calowy wyświetlacz i moc sprzętowa tego telefonu naprawdę kusi.
A rezygnacja z NE po chyba trzech latach użytkowania i przyzwyczajenia się do zalet tej nawigacji raczej nie wchodzi w grę ;)
Pozdrawiam IKS
X-76
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: SE XPERIA X10

Postprzez hkoziarek » czwartek, 10 gru 2009, 10:50

To proszę pomyśl o innym telefonie.
Pozdr.HK
hkoziarek
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Postprzez chrisvw » piątek, 29 sty 2010, 12:59

hkoziarek napisał(a):na dzisiaj nie mamy dostępu do tej platformy i trudno powiedzieć kiedy będziemy mogli zaproponować aplikację na ten telefon.

Nie wiem czemu Nokia N900 wylądowała w wątku o telefonach z Symbianem, bo N900 to system Maemo 5 (zasadniczo Debian GNU/Linux ze wsparciem dla Javy).

Niemniej, jestem mocno zainteresowany tematem, gdyż planuję wymienić moją mocno zużytą Nokię E70 na N900 właśnie. Skoro N900 ma świetny hardware wraz z GPS i system wspierający Javę domyślnie, to chyba uruchomienie NE nie powinno być na tej platformie problemem. :)

Stąd pytanie - czy od początku grudnia 2009 coś się zmieniło w tej sprawie? Czy ktokolwiek zna termin rozpoczęcia prac nad przeniesieniem NE na N900 i może się podzielić tą informacją?

Pozdrawiam,
-K.
chrisvw

Postprzez chrisvw » piątek, 5 mar 2010, 00:31

hkoziarek napisał(a):na dzisiaj nie mamy dostępu do tej platformy i trudno powiedzieć kiedy będziemy mogli zaproponować aplikację na ten telefon.

Nie no.. Panowie.. bądźmy poważni. Firmę tej klasy co Wasza powinno być stać, na choćby pojedynczy egzemplarz każdej komórki, która jest sprzedawana oficjalnie w Polsce. To raz. (Słowem - brakiem komórki może tłumaczyć się hobbysta-deweloper FLOSS będący studentem na dorobku, ale nie poważna firma komercyjna).

Dalej. Telefon (w odróżnieniu od np. iPhone) standardowo wspiera Javę i ma wbudowany GPS.. oraz.. doskonały, duży ekran dotykowy. Słowem - wymarzona platforma dla NE. Więc? Chyba czas po prostu zacząć przenosić NE na Nokię N900, a już na 100% powinniście ogłosić jakiś przybliżony termin ukazania się NE na ten telefon.

Pozdrawiam,
-K.
chrisvw

Postprzez potworny » piątek, 5 mar 2010, 01:24

Święte słowa bezsilne wobec polskiej mentalności w firmie NE. Obyś przemówił im do rozumu, chrisvw.
potworny
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: Pixon12

Postprzez chrisvw » piątek, 19 mar 2010, 03:18

potworny napisał(a):Święte słowa bezsilne wobec polskiej mentalności w firmie NE. Obyś przemówił im do rozumu, chrisvw.

Niestety mam wrażenie, że przedstawiciele NE (z nieznanego mi powodu) nabrali "wody w usta" w sprawie N900 i NE dla tego aparatu. :roll:
Chyba trzeba będzie zainteresować kilku żurnalistów tematem, to może będą musieli powiedzieć coś poważniejszego, niż to, że nie mogą zamówić jednej sztuki takiej komórki (albo pobrać stosownego SDK z sieci), bo to zakrawa na kpinę. :evil:
chrisvw

Postprzez noktovizor » piątek, 7 maja 2010, 21:19

Witam, mam pytanie zapewne jak większość forumowiczów.

Czy nawigacja NE będzie działała w telefonie SE Vivaz?

Pozdrawiam i będę niezmiernie wdzięczny za odzew.

M
noktovizor

Telefon: Sony Ericsson Vivaz

Poprzednia strona

Powrót do Kompatybilność telefonów