Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Wersja NaviExpert 6.1

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez algi » wtorek, 4 sty 2011, 11:33

Ja powiem tylko tyle że miałem błąd GPRS kilka razy w ciągu ostatnich dni.
Szczególnie irytowało mnie to 30 grudnia gdy jechałem w nieznane tereny.

Jednak i wczoraj i dzisiaj też to wyskoczyło i mam wrażenie że pojawia się coraz częściej.
W telefonie nic nie zmieniam - albo coś po drodze albo coś na serwerach NE - bo net/gmail działa w tym samym czasie bez problemu...

NE v3.x - NOKIA 6300 + LD-3W
NE v4.x /5.x - LG GT 505
NE v6.x - SAMSUNG GALAXY S
NE v7.x - SAMSUNG GALAXY S / S PLUS
NE v8.x - SAMSUNG GALAXY S PLUS / NOTE 2
NE v9.x - SAMSUNG GALAXY NOTE 2 / NOTE 4

NE v10.x - SAMSUNG GALAXY NOTE 4
Avatar użytkownika
algi
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1349
Dołączył(a): poniedziałek, 20 lip 2009, 10:18
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Galaxy Note 2 N7100

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez krzystek » czwartek, 6 sty 2011, 12:08

Witam,

A ja mam dwa pytania, trochę poniekąd z innej beczki...
1. czy NE w nowej wersji działa na Nokia E5? Nie ma go liście tel. i właściwie nie można programu pobrać. To dziwne, bo Nokia C5 oparta na tym samym sofcie jest wspierana.
2. Czy możecie mi powiedzieć, dlaczego po zarejestrowaniu i zalogowaniu nie mogę pisać nowych postów, brak odpowiedniego guzika - mogę tylko odpowiadać :)

dzięki
krzystek
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 6 sty 2011, 11:39
Telefon: E5

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez Wojtex16 » czwartek, 6 sty 2011, 13:46

krzystek Spróbuj zainstalować program Naviexpert w wersji dla nokii E72, E52 do twojego telefonu.
Wojtex16
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 95
Dołączył(a): piątek, 10 lip 2009, 02:02
Lokalizacja: Katowice
Telefon: Nokia Lumia 930

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez krzystek » czwartek, 6 sty 2011, 13:55

ok, dzięki za info :)
krzystek
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 6 sty 2011, 11:39
Telefon: E5

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez domel » wtorek, 11 sty 2011, 17:00

Czy NE w końcu będzie pracował w godzinach szczytu czyli po 16?? Od dłuższego czasu regularnie jak próbuję włączyć NE wracając z pracy czyli najczęściej 16-17 aby zbierał dane do CT pojawia mi isę żółty komunikat o błędzie GPRS itp. a następnie ekran z przyciskami ale bez załadowanej mapy, przeliczenie powoduje pobranie poprzedniej trasy. Restart aplikacji rzadko pomaga, dodam że rano nie mam żadnego problemu a od 2-3miesięcy włączenie NE o godzinie 16-17 prawie zawsze powoduje wyświetlenie się komunikatu :x
domel
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 159
Dołączył(a): niedziela, 6 wrz 2009, 17:26
Telefon: Samsung S5 Neo/Dell Venue 7

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez Hunter-sw » wtorek, 11 sty 2011, 18:11

.....
Ostatnio edytowano środa, 11 kwi 2012, 22:10 przez Hunter-sw, łącznie edytowano 1 raz
Hunter-sw
 

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez domel » wtorek, 11 sty 2011, 20:14

Nie no właśnie rano jest normalnie(nawet dzisiaj przez cały dzień nic nie grzebałem w telefonie a po pracy problemy) to samo w weekendy ale w dzień pracujący koło 16-17 od jakiegoś czasu prawie zawsze błąd GPRS... od niedawna mam nowy telefon ze świeżo wgranym NE i te same problemy co w poprzednim.
Ostatnio edytowano wtorek, 11 sty 2011, 20:31 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam zbędne cytowanie. lola
domel
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 159
Dołączył(a): niedziela, 6 wrz 2009, 17:26
Telefon: Samsung S5 Neo/Dell Venue 7

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez vtec_z » wtorek, 11 sty 2011, 21:47

Jeżeli NE potrafi pracować Ci normalnie (rano) to rzeczywiście nie szukałbym błędu w ustawieniach telefonu i programu. Zatem coś musi nawalać na zewnątrz:
a) serwer lub łącza po stronie NE - ale w tym czasie (16-18) wielu użytkowników nie ma problemów (np. ja)
b) operator sieci i jego łącza - może o tej porze w Twoim rejonie sieć jest przeciążona? Czy działają Ci poprawnie inne usługi sieciowe, przede wszystkim internet?
First man, then machine (Soichiro Honda)
Avatar użytkownika
vtec_z
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 976
Dołączył(a): czwartek, 10 wrz 2009, 07:51
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Lumia 640XL LTE

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez domel » wtorek, 11 sty 2011, 21:53

I dzisiaj odkryłem coś...po wybraniu innego "Mojego punktu" mapa się ładowała a po wybraniu domu pojawiał się ten błąd. Nie wiem czemu bo czasami ten "Mój punkt" działą, muszę jeszcze potestować :)
domel
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 159
Dołączył(a): niedziela, 6 wrz 2009, 17:26
Telefon: Samsung S5 Neo/Dell Venue 7

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez KasiaD » wtorek, 25 sty 2011, 18:04

domel, z jakiego operatora sieci korzystasz?
KasiaD
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 853
Dołączył(a): czwartek, 22 lip 2010, 09:44
Telefon: Samsung S2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wersje NaviExpert

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Obserwuj nas na Facebooku Strona gwna NaviExpert NaviExpert Newsletter Blog NaviExpert