Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExperttdk napisał(a):Ostatnio byłem na plaży, nad rzeką i chciałem żeby mnie poprowadzono do najbliższego McDonald'sa... Jechałem wzdłuż rzeki do mostu (kawał drogi), a potem wzdłuż przeciwległego brzegu z powrotem - okazało się, że mniej więcej na tej samej wysokości, na przeciwnym brzegu jest McD! Gdy wróciłem do domu i przeanalizowałem sprawę okazało się, że po drodze miałem min. 3 inne, bliższe McD. Zdaję sobie sprawę, że przykład z rzeką jest wyjątkowy ale zasada obliczania powinna być inna.
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertLiczenie faktycznego czasu jazdy rodzi pokusę porównania go z czasem prognozowanym, a to z kolei może odbić się na zaufaniu do produktu.WoofeR napisał(a):Komputer pokładowy w programie NaviExpert liczy czas od uruchomienia programu do jego zakończenia. Nie liczy faktycznego czasu ruchu pojazdu chociaż z technicznego punktu widzenia jest to możliwe. ...
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forumMarian napisał(a):Liczenie faktycznego czasu jazdy rodzi pokusę porównania go z czasem prognozowanym, a to z kolei może odbić się na zaufaniu do produktu.WoofeR napisał(a):Komputer pokładowy w programie NaviExpert liczy czas od uruchomienia programu do jego zakończenia. Nie liczy faktycznego czasu ruchu pojazdu chociaż z technicznego punktu widzenia jest to możliwe. ...
Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertNie zawsze. Jeśli czas jazdy jest długi, to konieczne są postoje przeznaczone na odpoczynek lub posiłek. Wtedy czas czystej jazdy nie jest oczywisty. Można go odczytać z niektórych komputerów samochodowych. Byłoby nieźle, gdyby robił to NE.Andrzej napisał(a):To porównanie akurat łatwo zrobić. Jeżeli prognozowany czas dojazdu do celu nie zmienia się istotnie podczas jazdy, to prognoza była poprawna.
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości