Odgrzebałem swoją listę sugestii które wysyłałem różną drogą do NE (e-mail / formularz / ankiety / etc..) a więc:
- W samochodach z komputerkiem mamy informacje ile jeszcze przejedziemy km na baku więc wprowadźmy to do NE tak by zaproponował nam stację benzynową zgodną z naszą FLOTĄ/DKV/... tuż przed rezerwą w baku dzięki czemu pozbieramy więcej prezentów na stacjach dla naszych milusińskich w domy tj. czapeczki/szklaneczki shella, zegarki Orlena, ... bo warto

doładować prywatną kartę punktami (nie obowiązuje na Orlenie+FLOTA).
- jeśli dodaję 'Możliwa kontrola radarowa' to niech będzie mój POI się świecił na czerwono przez najbliższe 2h jako oznaka dla innych TU STOJĄ. Takie zwiększanie priorytetu

.
- Przejazdy kolejowe nie są a powinny być oznaczane
- Mojego domu bliźniaka nie poznaje prawidłowo bo nie ma oznaczeń literowych ul. Ulica 2g
- POI: 'Błąd na mapie' który będzie oznaczał np. (inaczej narysowana # a mówiona / nowe rondo lub zjazdy / objazdy i wypadki...)...
- WebMapa pokazując nam świeżo zaznaczone POI 'Błąd na mapie' niech pozwoli opisać w domu na spokojnie co było w trasie nie tak
- Możliwość ułożenia trasy na WebMapie i eksportowanie jej jako pliku na komórkę tak by NE z niego czytał.. mapsNE.dat
- Jestem wdrożeniowcem w IT więc wyjazdy moje i kumpli na wspólnej WebMapie!!, historia tras, WebMapaPartnerska łącząca kilka licencji! ot dla żon access denied

i w trasie zaznaczam POI 'Do opisu w WebMapie' ohh żyć nie umierać z NE

- WebMapa i zarządzanie z niej własnymi POI, własnymi lokalizacjami - zapomniałem nazwy z NE

- Licencje grupowe bo przenoszenie licencji czasem jest utrapieniem... pamiętam mój ID na pamięć...
- Wielokrotnie padała mi bateria w kompie bo nie mamy informacji o statusie baterii ! (zasłania go GPRS_Globus) SE D750i/K800i
- Komunikat głosowy 1km przed 'Możliwą kontrolą'/'Fotoradar' byśmy nie musieli hamować z piskiem... najlepiej by każdy ustawił sobie odległości komunikatów tj. przed manewrami ma to miejsce. Świetna opcja by za500 puszczam gaz, za300 ostro Hamuje, Foto...gazuje

- Auto-skalowanie/przybliżanie za bardzo przybliża i człowiek się gubi na zjazdach z rond

- Kolega jeździ od roku po PL na motorze i jego uwagi to - ( nie korzysta z CT bo ma ust. główne trasy [woli szybciej niż wiele zakrętów..] / opisy nie zawsze są idealne więc dobrze mieć iPlusa w firmie i przeliczanie automatyczne w NE /
- mapa wybranego regionu lub wzdłuż trasy zapisana na karcie w telefonie - Nie korzystamy z CT i GPRSu jeśli zdefiniowaliśmy datę/godzinę wyjazdu
Qbek: - informacji np:"dojechałeś na miejsce, szukaj punktu docelowego po lewej" POPIERAM bo z NE błądzi się w ostatnich 200m

- Jeśli dwóch forumowiczów jedzie obok siebie to NE informuje ich o tym by mogli się zgrupować i jechać gęsiego po to by drugi oszczędził na GPRS i za oszczędzoną kasę odwiedzamy GoGo

- źródła w OpenSource to może algorytmy dopracujemy, SDK chociaż lub możliwość usunięcia tych chmurek

- Oddzielna wersja wiecznie Beta z opcjami dostępnymi z forum (wykożystajcie nas nie tylko jako klientów ale entuzjastów którzy chcą wspomóc ale musimy wiedzieć że jest sens pisania sugestii).
Uff, trochę się na grzebałem w archiwach... kilka pomysłów nie spisanych się przypomniało więc jest sobie lista...
Pozdrawiam SiB