1) Wynagradzanie użytkowników punktami partnerskimi za zgłoszenia obiektów, remontów, etc.
Pomysł popieram, dzięki temu myśle, że więcej osób by zgłaszało chętnie błędy. Nawet kiedyś było wynagrodzenie PP za wypełnienie ankiety na, która była na stronie producenta.
2) System łatek do map (nowe ronda, ulice), żeby nie trzeba bylo czekać, aż się producent łaskawie obudzi i wprowadzi zmiany
Tutaj raczej będzie ciężko, ponieważ trzeba mieć odpowiednią wiarygodność od innych użytkowników, żeby wprowadzić takie zmiany na mapie.
Wiadomo, że producent map poprawia dłużej, bo musi najpierw potwierdzić/sprawdzić czy faktycznie są zmiany na danej ulicy.
3) Własne komunikaty głosowe

Hehe, w sumie to taki bajer

Ale można w każdej chwili sobie użyć dla zabawy

Miło by mi było słyszeć własny głos

4) Obrysy budynków
Owszem da się to wprowadzić bez problemów. Tylko problem jest z transmisją danych GPRS, takie budynki mogą pobierać dużo danych, nie każdy posiada wykupiony pakiet GPRS. Także ciężko by było takie coś wprowadzić.
5) Adresy z literkami
Nie wiem czy autor na myśli miał, żeby na budynkach pojawiły się cyfry na budynkach, które by były mapach? Mnie by bardziej odpowiadała opcja, żeby jak najadę celownikiem (ten zółty podczas przeglądania mapy) na jakąś ulicę, to żeby wyświetlała się nazwa ulicy i jej numer od razu np. Armii Krajowej 15, a nie jak w wersji 4, że mam tylko nazwę ulicy na całym odcinku drogi.
6) Mapy innych krajów!
Zgadzam się z 2 postem. Mapy innych krajów już są od dawna, tyle że za tą usługę trzeba dodatkowo płacić, wykupując abonament europejski.
Wracając do tematu to mohe propozycje to:
1. Możliwość ustawień żeby mniej mówiło, lekko prawo/lewo podczas navigacji.
2. Dodać opcję, dzięki temu ustawiam sobie co ma być wyświetlane na ekranie podczas navigacji czyli wyłaczę sobie np. kompas.
3. Możliwość zapisywania śladu podczas navigacji, dzięki temu wróce dokładnie tą samą trasą do domu.
4. Bardzo by mnie ucieszyła możliwość ustalania trasy przez stronę www na stronie NE, dzięki temu po włączeniu programu naviexpert i przed wyjazdem program mi ściąga gotową już trasę, którą wcześniej ustaliłem na stronie NE.