Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

NaviExpert Play już dostępny

Re: NaviExpert Play już dostępny

Postprzez kkotowski » poniedziałek, 21 gru 2009, 15:25

Już jest dostępna wersja 5.1.1 NaviExpert PLAY
kkotowski
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: E66, Samsung Avilla GPS

Postprzez GanjaFighter » wtorek, 22 gru 2009, 07:17

Na tą wiadomość czekałem od czasu premiery wersji 5.0 :D :D :D
GanjaFighter
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Samsung Wave II GT-S8530

Postprzez GanjaFighter » wtorek, 22 gru 2009, 13:33

Niestety przeglądanie mapy bez wykupionego abonamentu niedziała. :(
GanjaFighter

Postprzez jansol » wtorek, 22 gru 2009, 18:16

GanjaFighter napisał(a):Niestety przeglądanie mapy bez wykupionego abonamentu niedziała. :(

być może temu że to "Play",transmisje masz wliczoną w cenę abonamentu(mój domysł)...
w erze wszystko hula ;)
jansol

Telefon: Nokia E61

Postprzez Azawakh » środa, 23 gru 2009, 23:10

No i ja się także bardzo ucieszyłem, z informacji że NE w swojej najnowszej wersji trafił do PLAY. Ta wersja w porównaniu do poprzedniej 4.4 działa bez zarzutu na moim SE K800i. Nic się nie wiesza ani nic się nie zacina po przekroczeniu linii kończącej trasę. Wystarczy nacisnąć przycisk Powrót i wszystko powraca do menu głównego tak jak być powinno. Dziś przejechałem na nim 68 km i ani razu mnie nie zawiódł a więc jest w widoczny postęp w porównaniu w poprzedniczką. Na aktualnej wersji to czysta przyjemność nawigować trasę do celu. Na początku wieszał się i nie chciał współpracować. Wyświetlał mi się ciągle komunikat o błędzie połączenia z internetem i GPRS i wystarczyło zmienić na nowy profil WAP jak ustaliłem to z konsultantem NE, żeby system działał jak najbardziej poprawnie i efektywnie. Ileż mi radości dostarczył kiedy widziałem jak wszystko działało mi poprawnie. Mój k800i zachowywał się tak dobrze jak mój HTC Artemis/SPV M650 z oryginalną AM. Nic mu nie mogłem zarzucić tak samo jak samej aplikacji i tu mnie zastanawia dlaczego starsza wersja non stop sprawiała mi problemy eksploatacyjne a najnowsza 5.1.1. nawet nie daje znać, że mogłaby zawiesić telefon? Jeśli pójdzie tak dalej to chyba oszaleję z radości! :D :mrgreen: :lol: :)
Azawakh

Telefon: SE K800i, Nokia E51, HTC Artem

Postprzez GanjaFighter » czwartek, 24 gru 2009, 07:17

Ja testy drogowe rozpoczynam dzisiaj :D
GanjaFighter

Postprzez Azawakh » piątek, 25 gru 2009, 01:03

Moje testy drogowe już się rozpoczęły na dobre i muszę przyznać, że przebiegają one o wiele bardziej płynnie i sprawnie niż w przypadku poprzedniej wersji 4.4., z która miałem więcej kłopotów niż pożytku co często skutkowało telefonami do supportu NE a zaowocowało napisaniem i wysłaniem reklamacji gdyż program, za który płaciłem ale niestety nie funkcjonował jak należy. Zdecydowanie lepiej jest w przypadku wersji 5.1.1., która owszem czasami płata figle jak np nie pobiera map z serwera albo wyświetla komunikat o błędnej komunikacji z internetem i GPRS (stara śpiewka) albo nie tworzy połączenia klienckiego BT ale to w porównaniu z "wyczynami" poprzedniczki jest po prostu niczym. Ta aplikacja po prostu działa i to dobrze a nawet bardzo dobrze w niektórych przypadkach zdecydowanie lepiej niż konkurenci, choć zastrzeżenia mam co do osławionej już onlinowści. Chodzi mi bowiem o to, ze czasami telefon gubi sygnał i zasięg jak mi się to dzisiaj przydarzyło i wtedy cały system nie funkcjonuje jak należy i właśnie dlatego powinna istnieć wersja offlinowa bądź z elementami offlinowymi tak aby się zabezpieczyć w takich przypadkach. Do gustu przypadła mi również szata graficzna aplikacji, która mimo szarości (w wersji 4.4. było więcej uroczych fioletów oraz piękne niebieskie tła znaczków, na których pojawia się strzałka z informacjami o manewrach) całkiem ładnie się prezentuje. Moim zdaniem najnowsza wersja NE w PLAY to fajny prezent na gwiazdkę tylko, żeby był jeszcze tańszy i cena była wręcz symboliczna bo i tak uważam, że cena aplikacji w PLAY jest nadal przynajmniej dla mnie nieco za wysoka.
Azawakh

Postprzez jansol » piątek, 25 gru 2009, 02:28

dla mnie brakuje abonamentów długo terminowych,np: rocznego a najlepiej to dwu letniego............. bo na tych miesięcznych to długo się nie pociągnie :lol:
jansol

Telefon: Nokia E61

Postprzez Azawakh » piątek, 25 gru 2009, 09:00

jansol mi też brakuje abonamentów długoterminowych. Przydałby się także abonament na 5 dni od poniedziałku do piątku bo na tygodniówce jeśli ma się weekend wolny traci się kasę - sobota z niedzielą przepadają i w poniedziałek znów trzeba wydać prawie 10 zł a to miesięcznie drogooo wychodzi... No a może coś w zamian za niewykorzystane dni jazdy?
Na pochwałę zasługuje również wprowadzenie elementów krajobrazów, które subtelnie ożywiły kolorystycznie szarość grafiki całej aplikacji. Punkty POI również lepiej wyglądają niż w wersji poprzedniej. Na plus można również dodać zaznaczenie na mapie mojej firmy czyli MPWiK w Będzinie (mój szef się także z tego ucieszył) ale myślę, że będę pisał do supportu dalej w sprawie zaznaczenie pozostałych ważnych i dużych firm w Będzinie jak np Zakład Energetyczny Enion w Będzinie.
Azawakh

Postprzez GanjaFighter » piątek, 25 gru 2009, 09:33

jansol napisał(a):dla mnie brakuje abonamentów długo terminowych,np: rocznego a najlepiej to dwu letniego............. bo na tych miesięcznych to długo się nie pociągnie :lol:

Taki długotrwały abonament wykupiłbym odrazu.
GanjaFighter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aktualności