przez Azawakh » piątek, 25 gru 2009, 01:03
Moje testy drogowe już się rozpoczęły na dobre i muszę przyznać, że przebiegają one o wiele bardziej płynnie i sprawnie niż w przypadku poprzedniej wersji 4.4., z która miałem więcej kłopotów niż pożytku co często skutkowało telefonami do supportu NE a zaowocowało napisaniem i wysłaniem reklamacji gdyż program, za który płaciłem ale niestety nie funkcjonował jak należy. Zdecydowanie lepiej jest w przypadku wersji 5.1.1., która owszem czasami płata figle jak np nie pobiera map z serwera albo wyświetla komunikat o błędnej komunikacji z internetem i GPRS (stara śpiewka) albo nie tworzy połączenia klienckiego BT ale to w porównaniu z "wyczynami" poprzedniczki jest po prostu niczym. Ta aplikacja po prostu działa i to dobrze a nawet bardzo dobrze w niektórych przypadkach zdecydowanie lepiej niż konkurenci, choć zastrzeżenia mam co do osławionej już onlinowści. Chodzi mi bowiem o to, ze czasami telefon gubi sygnał i zasięg jak mi się to dzisiaj przydarzyło i wtedy cały system nie funkcjonuje jak należy i właśnie dlatego powinna istnieć wersja offlinowa bądź z elementami offlinowymi tak aby się zabezpieczyć w takich przypadkach. Do gustu przypadła mi również szata graficzna aplikacji, która mimo szarości (w wersji 4.4. było więcej uroczych fioletów oraz piękne niebieskie tła znaczków, na których pojawia się strzałka z informacjami o manewrach) całkiem ładnie się prezentuje. Moim zdaniem najnowsza wersja NE w PLAY to fajny prezent na gwiazdkę tylko, żeby był jeszcze tańszy i cena była wręcz symboliczna bo i tak uważam, że cena aplikacji w PLAY jest nadal przynajmniej dla mnie nieco za wysoka.