Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

NaviExpert Play już dostępny

Re: NaviExpert Play już dostępny

Postprzez Azawakh » piątek, 25 gru 2009, 11:23

Ja pewnie tez bym kupił jakiś dłuższy abonamencik. Wolę wydać kasę na nawigacje przydatną w pracy kierowcy niż np telewizję kablową będąca zjadaczem czasu.
Azawakh
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: SE K800i, Nokia E51, HTC Artem

Postprzez przemago » piątek, 25 gru 2009, 11:29

Azawakh napisał(a):jansol mi też brakuje abonamentów długoterminowych. Przydałby się także abonament na 5 dni od poniedziałku do piątku bo na tygodniówce jeśli ma się weekend wolny traci się kasę - sobota z niedzielą przepadają i w poniedziałek znów trzeba wydać prawie 10 zł a to miesięcznie drogooo wychodzi... No a może coś w zamian za niewykorzystane dni jazdy?
Na pochwałę zasługuje również wprowadzenie elementów krajobrazów, które subtelnie ożywiły kolorystycznie szarość grafiki całej aplikacji. Punkty POI również lepiej wyglądają niż w wersji poprzedniej. Na plus można również dodać zaznaczenie na mapie mojej firmy czyli MPWiK w Będzinie (mój szef się także z tego ucieszył) ale myślę, że będę pisał do supportu dalej w sprawie zaznaczenie pozostałych ważnych i dużych firm w Będzinie jak np Zakład Energetyczny Enion w Będzinie.

Witam
Jeżeli drogi jest tygodniowy jest za drogi 9,76 to matematycznie 5 dni wyszłoby 6,97 trochę taniej niż 2x24h za to 30 dni dzieląc na 4 tygodnie to tylko 6,1, a dzieląc 30 dni przez 7 (ok.4,29) to koszt 5 dni roboczych (+2 dni wekendowe) to ok.5,69zł. Prostym sposobem można obniżyć sobie koszty użytkowania NE w pracujące dni. ;)
Nie ważne ile zapłacimy, ważne jak długo będziemy używać. Wiadomo, to i tak drogo wychodzi w porównaniu z rocznymi lub 2-letnimi abonamentami, ale jest to najtańsze użytkowanie NE bez dodatkowych kosztów za transfer. :P
pozdrawiam
przemago
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: E51

Postprzez Azawakh » sobota, 26 gru 2009, 03:17

Ciekawe wyliczenia. W najnowszym Ne w PLAY podoba mi się podświetlenie na żółto moich ulubionych punktów dzięki czemu wiem gdzie znajdują się one na mapie.Ciekaw jestem jaka będzie wersja 6? Pewnie jeszcze lepsze a może wreszcie z funkcją offline, na której mi tak zależy... W końcu dlaczego mamy ciągle płacić te abonamenty skoro moglibyśmy zapłacić raz jak przy zakupie normalnej nawigacji a aktualizacje dokupywać w zależności od potrzeb na dotychczasowych zasadach smsem? Sam sposób zakupu licencji na jakiś czas poprzez sms uważam za prosty i wygodny dzięki czemu szybko i bez problemu stajemy się posiadaczami najnowszych map. W przypadku offlinowego NE w PLAY cz[ mapy byłyby już dostępne w chwili ściągnięcia na telefon a aktualizacje można by wykupywać w miejscach gdzie to naprawdę jest konieczne np na drogę, którą planuje się akurat przebyć. Oczywiście w wersji offlinowej płaciłoby się za program równie| za pomocą smsu podobnie jak to ma miejsce przy zakupie np gier albo innych aplikacji na komórkę. Kiedyś tak kupowałem program mGPS Pro i ta forma zakupu sprawdziła się. Wysłałem smsa pobrali ode mnie kasę z konta i programik trafił mi na komórkę. Też wygodna forma płatności za aplikacje komórkowe. Póki co wersja 5.1.1. jest dla mnie topową nawigacją i topową wersję NE, godną konkurentką innych uznanych systemów nawigacyjnych choć jeszcze zbyt drogą w eksploatacji. Od dziś rozpoczynam testy NE 5.1. W PLAY na Noki E-51. Mam nadzieje, ze będzie tak samo wspaniale działać jak na SE K800i.
Azawakh

Postprzez jansol » wtorek, 29 gru 2009, 14:48

ponawiam zapytanie:

czy NE przewiduje wprowadzenie abonamentów długoterminowych, rocznych a najlepiej dwu letnich w najbliższym czasie w Play ?
jansol

Telefon: Nokia E61

Postprzez potworny » wtorek, 29 gru 2009, 23:23

A to nie zależy przypadkiem od Play?
Uwielbiam się :)
potworny

Telefon: Żywe i9000

Postprzez Azawakh » wtorek, 29 gru 2009, 23:34

Z tego co się orientuję to jest zależne od operatora czyli w tym przypadku od PLAY. Myślę, że należałoby się z nimi skontaktować i zaproponować wprowadzenie również abonamentów długoterminowych bo w końcu płacimy za to i nam się należy.
Azawakh

Postprzez drozdii » poniedziałek, 4 sty 2010, 12:28

Witam
Mam 2 problemy z NE-Play. Jeden to taki, że nie wiem czy do końca zrozumiałem zasady działania tej aplikacji. Czy w wersji testowej (7dni) Play powinien naliczać mi opłaty za przesłane dane z pomocą WAPu? Bo tak właśnie robi. Myślałem że ta wersja pozwala mi zaoszczędzić na tych przesyłaniu danych. Drugi problem to taki, gdzie jest moj numer ID? Chciałem się zarejestrować na stronie, wysyłać dane na temat radarów, utrudnień itd, właśnie przez internet. Ale nigdzie takiego numeru nie moge znaleźć. Czy w NEplay nie mam takiej możliwości? Czy ID dostane go dopiero po wykupieniu abonamentu?
drozdii

Postprzez hkoziarek » poniedziałek, 4 sty 2010, 13:21

Warunki korzystania z wersji testowej szczegółowo określa operator i wszelkie pytania dotyczące opłat prosimy kierować do Play'a.
Transfer danych jest niezbędny do pobrania aplikacji i wynosi ok 860kB - za to pewnie trzeba zapłacić, natomiast za transfer podczas nawigacji już pewnie nie.
Zgłoszenia fotoradarów można dokonywać poprzez aplikację - mijając fotoradar wystarczy wcisnąć klawisz "2" w telefonie.
ID użytkownika powinno być nadane w momencie pobrania aplikacji i widoczne w menu "narzędzia", "moje konto","pokaż ID".
Pozdrawiam HK
hkoziarek
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Postprzez drozdii » poniedziałek, 4 sty 2010, 15:40

1. Racja, napisze do nich, bo mi się to nie podoba :/
2.No właśnie, powinno być. Ale ja tego odnośnika "pokaz ID" nie mam. Bug, czy nie dają go wcześniej jak po wykupieniu abonamentu?
drozdii

Postprzez mstelmach » wtorek, 5 sty 2010, 08:03

drozdii napisał(a):2.No właśnie, powinno być. Ale ja tego odnośnika "pokaz ID" nie mam. Bug, czy nie dają go wcześniej jak po wykupieniu abonamentu?

W wersji NaviExpert Play nie ma ID, bo sa nie potrzebne. Role ID pelni niejako numer telefonu, do ktorego przypisana jest usluga. Rejestracja jest polaczona z numerem telefonu, czyli karta SIM. Przeniesienie rejestracji w tym przypadku polega jedynie na wlozeniu karty SIM do nowego telefonu, nie potrzeba hasel i ID.
mstelmach
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: HTC Pharos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aktualności