Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

NaviExpert Play już dostępny

Re: NaviExpert Play już dostępny

Postprzez Azawakh » wtorek, 5 sty 2010, 20:42

To bardzo ułatwia sprawę i przy zmianie telefonu nie powinno być tym samym większych problemów no pod warunkiem, ze obsługuje Javę Espertec i w przypadku telefonów z WM od wersji 6.1 w górę. Jak dobrze, że mam SE k800i, który obsługuje Javę Esmerteca i dzięki temu działa NE w PLAY w. 5.1.1. znakomicie. Jestem nią po prostu zauroczony czego nie do końca mogę powiedzieć o konkurencji... Konkurencja jest owszem i fajna ale NE ma w sobie to coś coś miłego dla oka co powoduje, że aż się chce na nim nawigować...
Azawakh
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: SE K800i, Nokia E51, HTC Artem

Postprzez mstelmach » środa, 6 sty 2010, 06:47

Azawakh napisał(a):To bardzo ułatwia sprawę i przy zmianie telefonu nie powinno być tym samym większych problemów no pod warunkiem, ze obsługuje Javę Espertec i w przypadku telefonów z WM od wersji 6.1 w górę. Jak dobrze, że mam SE k800i, który obsługuje Javę Esmerteca i dzięki temu działa NE w PLAY w. 5.1.1. znakomicie. Jestem nią po prostu zauroczony czego nie do końca mogę powiedzieć o konkurencji... Konkurencja jest owszem i fajna ale NE ma w sobie to coś coś miłego dla oka co powoduje, że aż się chce na nim nawigować...

Java firmy Esmertec jest dostepna na telefony Windows Mobile. Na innych telefonach ciezko powiedziec, kto jest producentem. Byc moze niektore z nich sa takze autorstwa firmy Esmertec.
Co do WM od wersji 6.1 Java Esmerteca powinna sie instalowac bez wiekszych problemow. Na niektorych telefonach z duzym ekranem (VGA i wieksze) moze byc potrzeba zwiekszenia czcionek. Procedura jest opisana na ktoryms z watkow forum.

Pozdrawiam
mstelmach
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: HTC Pharos

Postprzez Azawakh » czwartek, 7 sty 2010, 18:15

Poszukam tego wątku i mam nadzieję, że uda mi się zainstalować JAVE Esmerteca na mojej Omni. Dzięki za odpowiedź na mój post. Mam nadzieję, że uda mi się wgrać ten program i NE zawita również jako aplikacja na nowo zakupionej Omni Samsunga. Martwi mnie jednak tylko to, że w odróżnieniu od wersji w PLAY NE w Orange dostępny jest tylko dla abonentów sieci (mój telefon jest na kartę). No i udało mi się zainstalować odpowiednią Javę Esmertyeca na Omni I900 i wgrać NE dla HTC Diamond. Omnia z NE działa znakomicie! Ale czcionka w menu głównym jest ogromna i tylko ustawienie telefonu w pozycji poziomej pozwala na łatwiejsze ogarnięcie tego. Za to fixa łapie o wiele szybciej niż w przypadku AutoMapy. Jednak martwi mnie fakt, że nie ma możliwości korzystania z NE w PLAY na telefonach Samsung Galaxy, w których PLAY nie obsługuje z tego co mi wiadomo profilu WAP i pozostaje mi korzystanie albo z rzeczonego Samsunga Omnia I900 w Orange gdzie mogę sobie wykupić pakiet 20 MB za 10 złotych albo kupić pakiet 5 MB za 5 złotych w PLAY i używać systemu sporadycznie gdyż po pierwsze jest to zbyt mała paczka danych i na miesiąc nie starcza, po drugie nie ma możliwości w ofercie Nowy Mega Mix na kartę wykupienia większego pakiety danych niż 5MB. Takie traktowanie użytkowników sieci przez PLAY korzystających z oferty Mega MIx wydaje mi się dyskryminowaniem gdyż użytkownicy abonenccy jak i Mixtury i Fresha mają większe możliwości np wykupienia większych pakietów danych i stan darmowy. Wielka szkoda, ze PLAY nie daje takich możliwości użytkownikom Mega Mixa i szkoda, że zapomniał o tych, którzy nie załapali się na nowsza Mixturę będąca następczynią oferty o której piszę powyżej.
Azawakh

Telefon: SE K800i, Nokia E51, HTC Artem

Postprzez bednarski » czwartek, 9 wrz 2010, 14:48

czy ktoś wie kiedy będzie wersja NE 6.0 dostępna w Play ??? czy może już jest ?
bednarski

Telefon: motorola Milestone,Nokia e63

Postprzez lnowaczyk » piątek, 10 wrz 2010, 16:42

bednarski napisał(a):czy ktoś wie kiedy będzie wersja NE 6.0 dostępna w Play ??? czy może już jest ?

Wersja NaviExpert Play 6.0 powinna być dostępna pod koniec września.
lnowaczyk

Postprzez pingwinio » czwartek, 16 wrz 2010, 08:48

Problem przy rejestracji Naviexpert? Problem z połączeniem GPRS?

Miałem podobny problem w Samsungu Wave. Ale po długich zabawach rozwiazałem go.
Wejdz w menu, wybierz ikonke aplikacje i gry, teraz pojawia ci sie programy zainstalowane w tel. Teraz wchodzisz w menu takich 3 kropeczek i wybierasz profil połączeń na WAP. Zrobiłem tak i hula.
W innych samsungach poszukajcie jakiego menu zamiast tych 3 kropeczek.

Pozdrawiam
pingwinio

Telefon: Wave

Postprzez kdzwonek » czwartek, 16 wrz 2010, 11:35

W pozostałych samsungach bardzo często w menu Gry i Aplikacje znajduje się przycisk WIĘCEJ, który również pozwala na wybranie profilu transmisji danych, z którego korzysta aplikacja.
kdzwonek
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: LG P970

Postprzez Radut » sobota, 18 wrz 2010, 01:02

Niestety NaviExpert w Play nadal nalicza co jakiś czas błędne połączenia po 10 kB, chociaż miało to być poprawione (transfer ma być wliczony w usługę). Przy intensywnym używaniu jest tego trochę i później trzeba mozolnie ślęczeć i zgłaszać reklamację, pracowicie wychwytując z billingu błędne połączenia NE w Play (często przemieszane z innymi połączeniami danych i trudne do rozróżnienia). Proszę zwrócić na to uwagę gdyż jest to dość irytujące.
Radut

Telefon: LG GT540 Swift

Postprzez GanjaFighter » czwartek, 30 wrz 2010, 08:08

lnowaczyk napisał(a):
bednarski napisał(a):czy ktoś wie kiedy będzie wersja NE 6.0 dostępna w Play ??? czy może już jest ?

Ostatni dzień września, a wersji NaviExpert Play 6.0 niema.
Kiedy można się jej spodziewać??
GanjaFighter

Telefon: Samsung Wave II GT-S8530

Postprzez mindzik » czwartek, 21 paź 2010, 16:56

GanjaFighter napisał(a):
lnowaczyk napisał(a):

Ostatni dzień września, a wersji NaviExpert Play 6.0 niema.
Kiedy można się jej spodziewać??

25 października
mindzik

Telefon: Nokia N8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Aktualności