Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

NaviExpert Play już dostępny

NaviExpert Play już dostępny

Postprzez kkotowski » środa, 15 lip 2009, 09:40

Od dziś dostępny jest "NaviExpert w Play" - usługa skierowana do klientów sieci Play chcących skorzystać z nawigacji NaviExpert. W ramach zakupionego abonamentu nie są pobierane opłaty za przesył danych wymaganych podczas wytyczania tras oraz przesyłania punktów.
Każdy klient Play, który zainstaluje i uruchomi „Naviexpert w Play” przez pierwszy tydzień będzie mógł testować aplikację nie ponosząc żadnych kosztów. Po tym okresie przedłużenie licencji kosztuje odpowiednio:
Na 24 godziny 3,66 zł z VAT (SMS o treści PLAY24H na numer 903628)
Na 7 dni 9,76 zł z VAT (SMS o treści PLAY7D na numer 908628)
Na 30 dni 24,40 zł z VAT (SMS o treści PLAY30D na numer 920628).

Więcej informacji dostępnych est na stronie http://www.naviexpert.pl/play
kkotowski
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: E66, Samsung Avilla GPS

Re: NaviExpert Play już dostępny

Postprzez mindzik » środa, 15 lip 2009, 09:57

Ciekawa oferta, a może w innych sieciach też coś takiego się uda.
mindzik
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Nokia N8

Postprzez PiT3R » środa, 15 lip 2009, 14:09

mindzik napisał(a):Ciekawa oferta, a może w innych sieciach też coś takiego się uda.

Jest dostępny w orange pod nazwą Navifon, korzystałem przez rok, niestety odstrasza opóźnione wprowadzanie zmian w stosunku do NE dlatego mam zamiar przejść na oryginalną aplikację ;)
PiT3R

Telefon: Nokia E52

Postprzez Maluski74 » czwartek, 16 lip 2009, 16:39

A ja tu jestem za sprawą Wirtualnej Polski i Navipunkt to nic innego jak nawiexpert i mam nadzieję że się niczym nie różni. Chociarz nie wiem jak tu będą docierały aktualne wersje. np 5,00
Maluski74

Telefon: Nokia E71

Postprzez Maluski74 » czwartek, 16 lip 2009, 16:41

Poza tym mam telefon w ORANGE i navifon tu jest w ogromnej cenie
https://www.orange.pl/portal/map/map/di ... Id=3625536
Maluski74

Telefon: Nokia E71

Postprzez siwyson » czwartek, 23 lip 2009, 12:40

Nie moge przejsc procesu rejestracji w Naviexpert Play. Pojawia sie blad polaczenia GPRS. Kazda inna wersje Naviexpert rejestruje bez problemu. Zadnych bledow w polaczeniu GPRS. Tak wiec GPRS jest skonfigurowany dobrze. Jakies pomysly na rozwiazanie tego problemu??
siwyson

Telefon: Samsung S7220

Postprzez mstelmach » czwartek, 23 lip 2009, 12:46

Musisz ustawić profil WAP.
mstelmach
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: HTC Pharos

Postprzez Azawakh » niedziela, 23 sie 2009, 11:30

Jak dla mnie pomysł NaviExperta w sieci PLAY, w której mam swoje telefony to strzał w 10 ale... wersja 4.4 pozostawia trochę do życzenia w porównaniu z wersja 5.01 beta, która miałem okazję przetestować. 4.4 mimo poustawianych odpowiednio ustawień niestety ale wiesza się przy łączeniu z internetem, wyskakuje błąd konfiguracji GPRS mimo, że ta wersja działa na WAP a głos lektorki raczej odstrasza niż zachęca do jazdy. Tym samym czekam aż i w PLAY wejdzie pełna wersja 5 pozbawiona wad poprzedniczki (wersja beta 5 jest bardziej stabilna niż pełna wersja 4.4). Podoba mi się za to, że kupuję tylko abonament i nie płacę za pobór map co ma miejsce przy wersji standardowej NE. Teraz będę próbował omijanie korków i robót drogowych ale nie wiem czy to działa w wersji 4.4. Poza tym porównuję tą wersję z TomTomem 6, Sygiciem i Garminem i niestety ale najlepiej sprawdzają się w moim odczuciu Suygic i Garmin XT. NaviExpertowi brakuje niestety ale pokrycie i map mniejszych miejscowości takich jak miasteczka i wsie o czym miałem okazję się przekonać kilka razy. Za to Sygic ma wszystko czego potrzeba od dobrej nawigacji samochodowej i wszystkie ulice we wsiach i małych miejscowościach. Garmin za to ma urocza grafikę i przesympatyczny interfejs. W NE należałoby to usprawnić i ułatwić poprzez wybór z listy ulicy zamiast wpisywać każdej na nowo (nie mówię tu o Moim punkcie gdzie to jest zapisane) w danej miejscowości. Poza tym przydałaby się możliwość zapisywania przejechanej trasy w pamięci telefonu czy też na karcie pamięci. Bardzo by to uprościło obsługę programu i skończyłoby się ciągłe pobieranie z serwera kończące się zawieszaniem całego telefonu i koniecznością jego wyłączenia i ponownego włączenia. Mam nadzieję, że programiści i szefowie NaviExperta wezmą sobie do serca moje uwagi i wyjdą nam użytkownikom, którzy w końcu płacą za korzystanie z map naprzeciw i wprowadzą proponowane zmiany co wyjdzie wszystkim tylko na korzyść. A teraz na podsumowanie tego postu pytanie: kiedy w sieci PLAY pojawi się NaviExpert 5? Ja już nie mogę się doczekać 5 w PLAY gdyż chcę ją porównać na AutoMapą 5 albo i 6...
Azawakh

Telefon: SE K800i, Nokia E51, HTC Artem

Postprzez jansol » wtorek, 29 wrz 2009, 07:48

czy prawdą jest że w play mamy wliczoną transmisję danych w abonament ? i jeszcze jedno pytanie : czy jest możliwość zakupienia 2 letniego abonamentu ?
jansol

Telefon: Nokia E61

Postprzez GanjaFighter » wtorek, 29 wrz 2009, 08:07

Transfer wliczony jest w abonament.

Kiedy dostępna będzie wersja 5.0, a może będzie to odrazu wersja 5.1???
GanjaFighter

Telefon: Samsung Wave II GT-S8530

Następna strona

Powrót do Aktualności