gran napisał(a):(...) jak widziałem na forum że co chwila ktos wstawia opinie i ss to mi przez mysl nie przeszło ze zamkniete.
I mnie nie przeszło, gdy myszkując znalazłem betę 2 na serwerze. A jak już znalazłem, to niebacznie ogłosiłem to na forum. Wkrótce się okazało, że w ten sposób mimowolnie zostałem hakerem. Więc jeśli u kogoś akurat działa, to testuje, a jeśli nie, to trudno.
Skoro u mnie działa, z czego się bardzo cieszę, to podam kolejne uwagi. Omijam wielkie tematy globalne a zajmuję się drobiazgami.
- Czemu "Ustawienia prędkości" mają dwa kolejne ekrany, a "Zaawansowane" jeden długi ekran? Jeden długi ekran jest bardziej sensowny.
- intimo napisał http://forum.naviexpert.pl/topic556.html#p14948 o pomarańczowych ikonkach. Zgadzam się, że podkreślenia ikon na pierwszym panelu programu są za słabe. Pierwszy panel ma duży wpływ na postrzeganie całego programu.
- Skoro już są ikony w jednolitej kolorystyce w całym programie (brawo!), to technicznie nic nie stoi na przeszkodzie przygotować paletę tych ikon w kilku wersjach, np. pomarańczowa, zielona, czerwona/brązowa, niebieska/granatowa, biała/szara, fiolety itp. do wyboru, jak głosy. Bajer, ale nietrudny do zrobienia, a dla estetów może mieć znaczenie.
- Edit W podmenu "Wybierz" i "Szukaj" (dostępnych z paneli "Nawiguj" i "Szukaj" pod ikonką jakby-strzałki - konwencjonalne szukanie) znikła opcja "Adres". Nie można więc szukać rogu dwóch ulic. To strata.
- Edit Nigdzie nie widzę też w "Szukaniu" opcji "Wokół". To też strata.