Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

problem

Re: problem

Postprzez mentos11 » sobota, 13 sie 2011, 10:05

Czyli NE nie otrzymuje danych od gps i centruje mape na warszawie, rozumiem ze inne aplikacje dobrze działają z gps tylko NE ma problemy, a czy problem jest permanentny i nie da sie nawigowac czy sporadyczny?
Najlepiej będzie jak zgłosisz błąd przez formularz ze strony głównej.
mentos11
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Samsung Galaxy S i9100

Postprzez jackobar » poniedziałek, 15 sie 2011, 17:41

Nawigacja chodzi bezproblemowo. Każde przeliczenie trasy odnajduje moją pozycję i prawidłowo wytycza dalszą trasę. Błąd określania pozycji występuje na mapie tylko przy pierwszym otwarciu mapy. Po zaznaczeniu w opcjach "mojej pozycji" odnajduje prawidłowe współrzędne. Myślę że problem ma charakter zakłócania sygnałów z satelity albo ustawień gps.
jackobar
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: BlackBerry 8310

Postprzez Joanna Welke » czwartek, 18 sie 2011, 14:33

Witam,

Proszę sprawdzić na telefonie ile widzi Pan satelit, czy stale ich liczba przekracza 3 oraz czy stabilnie trzymana jest pozycja GPS.
Jeżeli natomiast odczyt jest niestabilny to rozwiązaniem sytuacji będzie wówczas udanie się serwisu BlackBerry.

Pozdrawiam
Joanna Welke, NaviExpert
Joanna Welke
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Poprzednia strona

Powrót do Strefa początkujących