Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Jakiego telefonu używasz do NE - zalety i wady

Re: Jaki używasz telefon do NE - zalety i wady

Postprzez potworny » wtorek, 6 kwi 2010, 20:08

Chyba masz rację. Najpierw rzuca się ochłap programistyczny, żeby pochwalić się nową funkcjonalnością, a dopiero na stole odkrawa się tłuste kawałki. :D
Uwielbiam się :)
potworny
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: i9100

Postprzez Radut » środa, 7 kwi 2010, 08:27

Witam!

Ja również oczekuję informacji co się dzieje w temacie K800i, zadałem to pytanie już dawno w innym miejscu i dotychczas nie uzyskałem odpowiedzi. Jest to jeden z najpopularniejszych modeli telefonów, dotychczas rekomendowany, a z aplikacją NE (przynajmniej u mnie) radzi sobie bez problemu, więc z jakiego powodu nagle został przeniesiony do działu "starsze telefony", gdzie w dodatku można pobrać tylko starszą wersję 5.0.1 ?? Dodatkowo tak jak już pisano wyżej są problemy z pobraniem wersji 5.2, NE znajduje aktualizacje aplikacji ale K800i nie ma na liście dostępnych modeli :? Jeśli na najnowszym sofcie wszystko jest ok to chyba wystarczy polecić użytkownikom aktualizację oprogramowania, to normalna procedura w takich przypadkach.

Pozdrawiam
Radut

Telefon: LG GT540 Swift

Postprzez atomfx » środa, 28 kwi 2010, 13:04

a ja mam pytanko z innej beczki.
Chce kupić HD2. Czy jest jakaś możliwość i szansa aby NE działał na tym fonie a może jest nieoficjalna możliwość instalacji na tym urządzeniu?
atomfx

Postprzez mstaniewski » środa, 28 kwi 2010, 14:45

atomfx napisał(a):a ja mam pytanko z innej beczki.
Chce kupić HD2. Czy jest jakaś możliwość i szansa aby NE działał na tym fonie a może jest nieoficjalna możliwość instalacji na tym urządzeniu?

Wersja programu NaviExpert dla telefonu HTC HD2 jest w przygotowaniu. Prosimy o cierpliwość, w niedługim czasie powinna się ona pojawić na naszych stronach internetowych.
mstaniewski
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: HTC Touch2

Postprzez swordek » czwartek, 1 lip 2010, 22:08

LG KM900 Arena, działa możliwie. Uważam, że to krok w przód do wcześniej używanego SE 800ki.
swordek

Telefon: LG KM 900 Arena

Postprzez luksoft » piątek, 2 lip 2010, 12:45

E72, wcześniej E66.

Zalety w porównaniu do E66:
- Dużo lepsza bateria, więc zwykle nie trzeba podłączać do ładowarki.
- Szybsze działanie programu, w tym także zamykanie.

Wady:
- przy małych klawiszach trudno trafić we właściwe cyfry (np. przy zgłaszaniu obiektu na drodze)
luksoft
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: Galaxy SII

Postprzez toszym » piątek, 2 lip 2010, 16:36

Witam, chciał bym polecić telefon LG GT 505, bo zauważyłem, że nie było o nim wzmianki. Generalnie największą zaletą tego telefonu jest jego cena i wyposażenie w jakie został zaopatrzony (wi-fi, aparat 5 mpx, duży ekran dotykowy itp). Fon działa na javie, co też wydaje się być zaletą. Ale to kwestia gustu. Fakt, że nie obyło się bez falstartu, ponieważ GPS w pierwszym moim telefonie nie bardzo chciał ustalać pozycję, ale po wymianie telefonu, przez salon, to muszę powiedzieć, że nie znam pojęcia "szukanie fixa" Odpalam nawigację i po ściągnięciu map wszystko już działa. Wyświetlacz bardzo czytelny, po zaopatrzeniu się w dobry uchwyt do telefonu, pozwala majstrować nawet podczas jazdy. Komendy głosowe głośne i wyraźne. Natomiast małym mankamentem telefonu, jest mała ilość aplikacji na fona, brak możliwości wgrywania motywów i co za tym idzie słaba personalizacja telefonu. Ale jak ktoś nie jest gadżeciarzem, to mu to nie będzie przeszkadzało. Tak, że NE na GT 505 jest niestety pozbawione niektórych udogodnień. Po zmianie pozycji telefonu, niestety ekran pozostaje w pionie. A szkoda, na dużym wyświetlaczu pozioma nawigacja wyglądała by świetnie. Drugi minus, to brak inteligentnego podświetlenia ekranu. Trzeba zaopatrzyć się w ładowarkę, pomimo bardzo dobrej baterii w fonie (przy non stop włączonym bluetooth-sie i normalnym użytkowaniu, bateria trzyma 7 dni).
Pozdrawiam. Dodam jeszcze, że poprzedni fon SE k800i z zewnętrznym GPS-em też dawał radę. I dyby nie cena, pewnie zainwestował bym w Xperię.
toszym

Telefon: LG GT505

Postprzez kenczorf » piątek, 9 lip 2010, 01:26

slawko73 napisał(a):NOKIA 5800XM bateria na około 6 godz
? Na k770 to moglem smigac dlugie trasy bo "inteligentne wylaczanie ekranu faktycznie go wylaczalo. W tej noki tylko go sciemnia i pelna bateria siada po 2-maks 3h jazdy. Jak caly czas prosta to wlasnie 3h a jak czesto ekran swieci caly czas to do 2 godzin. Bez ladowarki ani rusz w dalsza trase
kenczorf

Telefon: I9001

Postprzez algi » piątek, 9 lip 2010, 13:04

W N6300 inteligentne wygaszanie ekranu działało - teraz mam LG GT505 i nie działa (jest tylko on/off) - a da się bo inne aplikacje wygaszają ekran.
Jak zgłosiłem to do NE to "zamietli temat pod dywan" i w nowszej wersji NE zniknęła z opcji możliwość wyboru "inteligentne wygaszanie".

Super rozwiązanie problemu......

NE v3.x - NOKIA 6300 + LD-3W
NE v4.x - LG GT 505
NE v5.x - LG GT 505
NE v6.x - SAMSUNG GALAXY S
NE v7.x - SAMSUNG GALAXY S / SAMSUNG GALAXY S PLUS
NE v8.x - SAMSUNG GALAXY S PLUS
algi

Telefon: Galaxy S Plus i9001

Postprzez roman_tp » piątek, 9 lip 2010, 23:21

ok, od środy Samsung GT-B7300 Omnia LITE + AutoMapa na karcie [nie krytykujcie mnie, nie miałem wpływu na to].
teraz szukam wszelkich informacji, jak na to cudo wgrać Naviexpert'a
roman_tp
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: GT-I9001

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telefony