przez mrozek » środa, 10 sie 2011, 11:32
Witam,
Korzystam z NaviExpert od kilku lat bazując na dobowych aktywacjach + wykupując miesiąc w okresie letnim.
Do tej pory byłem zachwycony patrząc jak NE radzi sobie w Polsce. Wyjeżdżając za granicę wykupiłem odpowiedni pakiet NaviPlan Polska i Europa na miesiąc.
Trasa z Cieszyna przez Czechy, Słowację, Węgry do Chorwacji wydała się dość prosta (głównie autostrady). Niestety musiałem szybko zrezygnować z NE po kilku mocnych wpadkach.
1. Jadąc na Słowacji autostradą z Żiliny do Gyor (Węgry) przez Bratysławę, NE kazała mi zjechać z autostrady i wpakowała mnie na wiejskie dróżki, gdzie po kilkunastu km postanowiłem wrócić na autostradę.
2. Na Węgrzech w Keszthely NE nie potrafiła wyprowadzić mnie z ulic w centrum miasta nad jeziorem (bardzo popularne miejsce).
3. W Chorwacji w drodze z Trogiru do Okrug Donji, NE prowadziła mnie wąską, stromą, wyboistą (szutrową) polną drogą, kiedy jak zobaczyłem później, obok prowadziła świetna droga asfaltowa aż do punktu docelowego, którego i tak ostatecznie NE nie znalazła.
W Polsce NE jest świetna i często niezastąpiona. Niestety w Europie straciłem sporo czasu, trochę paliwa i nerwów. Niepotrzebnie wydane pieniądze na pakiet i dane w trasie.
PZDR
mrozek