Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Kropka w nawigacji NE - sposób wyświetlania

Kropka w nawigacji NE - sposób wyświetlania

Postprzez borys_waw » piątek, 28 paź 2011, 10:46

Witam wszystkich.
Jestem w trakcie siedmiodniowego testowania NE. Juz podczas pierwszego przejazdu po mieście wszystkie bajery które posiada ta nawigacja niestety odeszły na dalszy plan, na pierwwszy natomiast wyszła zaskakująco słaba szybkoś pracy (dokładniej odświeżania widoku) podczas nawigowania. Przesuwanie (a raczej skakanie) obrazu podczas jazdy jest wolniejsze niż w nawigacji z Biedronki. Odświeżanie z częstotliwością ok.2 s! Mnie juz nie ma na skrzyżowaniu, ale kursor nadal tam jest :) Nie ma mowy o odwzorowaniu zachowania samochodu na ekranie jak np. w kiepskiej nawigacji Google, gdzie kursor po prostu "płynie".
Bardzo proszę o odpowiedź czy to normalne w NE, a jeżeli to jakiś błąd, to jak go rozwiązac?

p.s. dotyczy wersji 7.0 na Samsungu Galaxy S
borys_waw
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: Samsung Galaxy S

Re: dlaczego NE działa bardzo, bardzo wolno.

Postprzez jotde » piątek, 28 paź 2011, 11:01

Tak to już jest że biedronki biegną, a zielone żabki (pardon, kropki) ... skaczą :)
Niestety normalne, chyba na wszystkich telefonach. Zresztą temat był już parę razy wałkowany i jak na razie chyba nie został skomentowany przez nikogo z NE (poprawcie jeżeli się mylę).
jotde
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Telefon: Samsung GT-i5800

Postprzez borys_waw » piątek, 28 paź 2011, 12:14

O w mordeczkę! Przyznam, że to chyba ostatnia odpowiedź jakiej się spodziewałem, w sensie, że to normalne dla tej nawigacji. Nie chcę nic mówic za wczesnie ale, jeżeli to prawda to mamy tu chyba do czynienia z mało przyjemnym ŻARTEM. Korzystanie z nawigacji, która się tak laguje raczej traci sens.
Wypowiedzcie się proszę Chłopcy i Dziewczęta z NE, abym miał jasny pogląd przed końcem okresu testowego, bo przecież nie chcę kupic czegoś wybrakowanego a tym bardziej Wy nie chcecie, aby klient miał poczucie, że kupił produkt kategorii B.
Nie wiem, może jakieś ustawienia czy coś..?
borys_waw

Postprzez Hakari » piątek, 28 paź 2011, 17:01

Jeśli chodzi o delikatne przeskakiwanie kropeczki to jest to normalne bez względu na telefon z którego się korzysta, co do uwagę polecam pojeździć trochę (jest trial) i dopiero ocenić, osobiście na ekran spoglądam tylko przy bardziej skomplikowanych skrzyżowaniach a nie wpatruje się w niego przez całą drogę :)
Hakari vel Moradin współredaktor http://blognavi.pl/
Hakari

Telefon: i9001

Postprzez Hunter-sw » piątek, 28 paź 2011, 17:59

.....
Ostatnio edytowano czwartek, 12 kwi 2012, 00:25 przez Hunter-sw, łącznie edytowano 1 raz
Hunter-sw

Postprzez ogromny » niedziela, 30 paź 2011, 23:57

Bardzo "dobre" gdy tak sobie jedziemy drogą gdzie akurat jest szybko pare zakrętów jeden przy drugim. Znając podejście NE to pewnie wina operatora GSM, albo telefonów, z którymi sobie NE nie daje rady przy kolejnych aktualizacjach :lol:
ogromny

Telefon: avila gps

Postprzez borys_waw » środa, 2 lis 2011, 11:49

Hakari napisał(a):Jeśli chodzi o delikatne przeskakiwanie kropeczki to jest to normalne bez względu na telefon z którego się korzysta, co do uwagę polecam pojeździć trochę (jest trial) i dopiero ocenić, osobiście na ekran spoglądam tylko przy bardziej skomplikowanych skrzyżowaniach a nie wpatruje się w niego przez całą drogę :)

No więc tak jak napisałem jeżdżę sobie z trialową wersją i stąd moje pytanie (i wstępna ocena). Osobiście też patrzę tylko na ekran w newralgicznych momentach no i właśnie w tych momentach zwykle najbardziej przydałaby sie płynnośc. Tak czy siak jestem lekko podirytowany, tym bardziej po przeczytaniu postów w dziale "v 7.XX Czyli jak sobie wyobrażamy kolejną wersję NE" w którym niejednokrotnie pisaliście o nieistotnych pierdołach. A potstawowa rzecz się czołga, przepraszam, skacze.
borys_waw

Re:sposób wyświetlania kropki

Postprzez bartek » czwartek, 3 lis 2011, 10:21

borys_waw na dzień dzisiejszy pewne rozwiązania wynikają przede wszystkim z potrzeby kompatybilności aplikacji na wielu urządzeniach. Takie głosy jak twój nie trafiają jednak w próżnię i są czytane. Dla mnie sposób wyświetlania punkty nie ma najmniejszego znaczenia ale jak widać jest to sprawa subiektywna.
bartek

Re: Kropka w nawigacji NE - sposób wyświetlania

Postprzez borys_waw » czwartek, 3 lis 2011, 10:28

I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki.

Over and out.
borys_waw

Powrót do Strefa początkujących