Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Konkurencja nie śpi

Re: Konkurencja nie śpi

Postprzez Janeo » czwartek, 26 sie 2010, 10:15

hkoziarek napisał(a):Perunie inaczej niż TY rozumiem tytuł i cel tego wątku. Jest to miejsce, w którym dotychczas Forumowicze wskazywali konkretne przykłady ciekawych wdrożeń w konkurencyjnych systemach. Ty posługujesz się zapowiedziami,lansowaniem pomysłów, wstępnymi fazami pracy nad produktem na co wskazuje umieszczony przez Ciebie link do ankiety na stronie AM.

Akurat się zgadzam z hkoziarek. Jest tu pewna cienka linia, kóra zapodaniem bezpośredniego linka na strone konkurencji została przekroczona (Regulamin).
Janeo
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Telefon: SE C702

Postprzez hkoziarek » czwartek, 26 sie 2010, 10:38

hkoziarek
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum

Postprzez WoofeR » czwartek, 26 sie 2010, 10:42

mindzik napisał(a):
perun napisał(a):Quiz:
"Obecnie wszystkie wersje NaviExperta są napisane w javie. " - ciekawe kto to napisał i gdzie ? ;)

Jaka nawigacja taki android. Jeśli to działa tak samo jak NE poprzez emulatory na WM - to dziękuję.

Mały tekścik odnośnie Androida

Dla chcącego nic trudnego. NE pod Android'a jest niczego sobie, fakt, męczy jej powolność, szczególnie podczas nawigowania, własny zamiast androidowego interfejs, ale da się używać i to jest najważniejsze.
WoofeR

Telefon: Samsung Galaxy S II

Postprzez hkoziarek » czwartek, 26 sie 2010, 10:44

perun napisał(a):
Jaka nawigacja taki android. Jeśli to działa tak samo jak NE poprzez emulatory na WM - to dziękuję.

Używam do miesiąca NE na SE Xperia i muszę przyznać, że działa rewelacyjnie. Bez obaw Perunie.
Nie taki NaviExpert straszny jak go malujesz ;)
hkoziarek

Postprzez roman_tp » czwartek, 26 sie 2010, 10:51

Firma AdMob przepytała 963 użytkowników smartfonów i 13 proc. posiadaczy iPhone'ów to osoby w wieku 17 lat lub młodsze.

:lol:
to mnie nie dziwi, bo po premierze tego telefonu w różnych portalach społecznościowych [zresztą do dziś] pojawiły się zdjęcia nastolatek, które same sobie robiły tym telefonem zdjęcia - tzw. lansowanie się.
problem tylko jest taki, że większość tych nastolatek jednak nie wie co to jest geotagowanie zdjęć, a to właśnie oferuje ten model :lol:

wracając do tematu.
hkoziarek napisał(a):Używam do miesiąca NE na SE Xperia i muszę przyznać, że działa rewelacyjnie. Bez obaw Perunie.

mogę się tylko domyslać, że chodzi o WM, lecz proszę nie mydlić oczu - nie, że to działa na SE Xpiera - to działa na wirtualnej maszynie JAVA pod systemem operacyjnym........ - model tu nie ma nic do rzeczy.
to, że działa na wskazanym modelu, jest wynikiem porozumień z operatorami i dotacją finansową z ich strony, a nie inicjatywą NE. w przeciwnym wypadku los Xpiera byłby podzielony tak jak Omnia Lite.
roman_tp
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Postprzez Andrzej » czwartek, 26 sie 2010, 10:58

Marian napisał(a):Jeśli chcesz się domyślać kierunków rozwojowych NE przeglądaj bloga p. Rafała Łożynskiego: http://ralphocean.wordpress.com/. Tematyka jazdy środkami komunikacji miejskiej była poruszana kilkakrotnie(1,2,3) iPhone'a też (1,2,3,4). Może trochę w błąd mogła wprowadzić Jego całkowicie nietrafna ocena Skobblera, z którego NE czerpie teraz na potęgę. Strategia stosowanej obecnie techniki nawigacji online była omówiona np. w http://ralphocean.wordpress.com/2009/01 ... d-korkami/.

Na tym blogu Rafał prezentuje swoje prywatne poglądy.
Chyba jednak faktycznie za słabo komunikujemy naszą strategię (co nie oznacza jednak, że od razu mamy podawać szczegółowe plany rozwojowe z terminami). Z drugiej strony kwestia wyboru technologii niekoniecznie jest sprawą strategiczną. Nawigacja ma po prostu działać i zdecydowaną większość użytkowników nie interesuje w czym jest napisana.
Andrzej

Telefon: Galaxy S, HTC Hero, Monte

Postprzez Janeo » czwartek, 26 sie 2010, 10:59

hkoziarek napisał(a):Używam do miesiąca NE na SE Xperia i muszę przyznać, że działa rewelacyjnie. Bez obaw Perunie.

Jaka? Xperia X1, X2 są na Windowsie. Xperia X8, X10 są na Androidzie.
Trzeba być precyzyjnym, pls...
Janeo

Telefon: SE C702

Postprzez Qbek » czwartek, 26 sie 2010, 11:00

roman_tp ja to się dziwię Tobie. Drzesz koty o to, że na wybranym przez Ciebie modelu telefonu NE nie działa prawidłowo. To tak, jakby właściciel świeżo kupionego laptopa miał pretensje do producenta, że jakiś jego ulubiony program na nim nie chodzi... Może nie jest to w 100% adekwatne porównanie, ale zbliżone. Przestań robić z siebie męczennika, bo robi się to już nudne... Każdy właściciel niszowego produktu mógłby mieć podobne pretensje.
Qbek

Postprzez hkoziarek » czwartek, 26 sie 2010, 11:23

Janeo napisał(a):

Jaka? Xperia X1, X2 są na Windowsie. Xperia X8, X10 są na Androidzie.
Trzeba być precyzyjnym, pls...

Janeo odnosiłam swoją wypowiedź do tematu Androida i używam bardzo precyzyjnie SE Xperia X10 na Androidzie.
Pozdr. HK
hkoziarek

Postprzez roman_tp » czwartek, 26 sie 2010, 15:35

Qbek napisał(a):roman_tp ja to się dziwię Tobie. Drzesz koty o to, że na wybranym przez Ciebie modelu telefonu .............

widzisz, bo ja chcę używać NE, chcę wesprzeć firmę z mojego rodzimego miasta. odpowiada mi interfejs aplikacji, jej dotychczasowa intuicyjność.
niestety nie miałem wpływu na model telefonu jaki otrzymałem. mam abonament i ty się dziwisz, że różnymi środkami próbuję zmotywować producenta, aby poszerzył worek z rekomendowanymi modelami? nie chodzi tylko o mnie i o model jaki obecnie użytkuję. jest nas kilku na forum. ile może być w polsce?

ty się mnie dziwisz, a ja się tobie dziwię, że się mi dziwisz. ;)

EOT
roman_tp
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne