Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertKiedyś dyskutowałem na ten temat z NE telefonicznie. Obowiązywał "dogmat", że polecenie "skręcaj" ma się pojawić dokładnie w odległości 0m od skrzyżowania (ściślej od tego, co NE uważa za 0m od skrzyżowania). Przy okresie odczytu pozycji przez GPS równym 1s oraz dokładności oceny położenia +-15m może to wypaść sporo za skrzyżowaniem. Nieistniejący już system Nav4All komendę taką podawał na 30m przed skrzyżowaniem. Biorąc pod uwagę tolerancję, praktycznie było to 45 - 15 m przed skrętem. Problemów ze skrętem we właściwym miejscu nie było.Spychacz napisał(a):Ja już przez to opóźnione pokazywanie naszej pozycji nie skręciłem w tą uliczkę w którą miałem, wczoraj np. też i to mnie najbardziej wq...
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forumMarian napisał(a):Kiedyś dyskutowałem na ten temat z NE telefonicznie. Obowiązywał "dogmat", że polecenie "skręcaj" ma się pojawić dokładnie w odległości 0m od skrzyżowania (ściślej od tego, co NE uważa za 0m od skrzyżowania). Przy okresie odczytu pozycji przez GPS równym 1s oraz dokładności oceny położenia +-15m może to wypaść sporo za skrzyżowaniem. Nieistniejący już system Nav4All komendę taką podawał na 30m przed skrzyżowaniem. Biorąc pod uwagę tolerancję, praktycznie było to 45 - 15 m przed skrętem. Problemów ze skrętem we właściwym miejscu nie było.Spychacz napisał(a):Ja już przez to opóźnione pokazywanie naszej pozycji nie skręciłem w tą uliczkę w którą miałem, wczoraj np. też i to mnie najbardziej wq...
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertMarian napisał(a):Słowo staje się ciałem. W Polsce powoli zaczyna się wyłaniać trzeci gracz na rynku nawigacji komórkowej z funkcją traffic: iPhony z Ery będą mogły pobrać darmowego Navigona z możliwością dokupienia informacji o ruchu. A zatem chyba z RDS-TMC z Destii, a wkrótce z Nordic Traffic.
A może z CT Online NaviExperta poprzez tworzoną platformę B2B? Chyba mało prawdopodobne.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertvtec_z napisał(a):Ta aplikacja jest dostępna tylko dla jednej platformy sprzętowej (Iphone) - czyżby stąd wynikało opóźnienie NE (a może wręcz niechęć) w stworzeniu wersji NE dla tego telefonu? Idąc dalej tym tropem można by dywagować o podziale rynku na podstawie dedykacji oprogramowania dla grup telefonów...
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertWoofeR napisał(a):Navigon jest zarówno dla telefonów marki Apple jak również dla tych z systemem Android, Windows Mobile oraz Symbian S60 3rd.
Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpertJuż także w Polsce Destia Traffic przyjęła nazwę Mediamobile Nordic: http://www.destiatraffic.pl/site/index.php?lan=pl.
Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forumvtec_z napisał(a):WoofeR napisał(a):Navigon jest zarówno dla telefonów marki Apple jak również dla tych z systemem Android, Windows Mobile oraz Symbian S60 3rd.
Fakt, jest.
Poczytałem sobie o cenach. Kalkulacja składana, za każdy element odrębna cena - aplikacja 70 euro + update map (przez 2 lata co 3 miesiące) 85 euro + informacja o radarach 30 euro + Reality View 30 euro (ceny dla Symbiana). Razem wychodzi dość słono. Czyżby cena miała być pochodną niemieckiej jakości?
O funkcji Traffic Live można poczytać tylko w wersji dla iPhone'a, a przynajmniej nie ma jej dla Symbiana. O bezpłatnych upgrade'ach do nowszych wersji też brak informacji.
Interesujące jest natomiast to, że program można kupić w wersji "klockowej" o czym dyskutujemy na forum w innym miejscu (Wątek - Miałem sen...) i wybrać sobie takie składniki, które chcemy mieć. Może nie dotyczy to wszystkich funkcji, ale jednak jest to możliwe...
Reasumując - podobne w wielu miejscach do NE ale i różne. Na pewno może stać się groźnym konkurentem.
Użytkownik forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości