Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Zgłaszamy remonty i błędy na mapach

Re: Zgłaszamy remonty i błędy na mapach

Postprzez kzmijewski » poniedziałek, 6 wrz 2010, 12:38

kodens79 napisał(a):Mysłowice ulica powstańców zły odcinek drogi na mapach NE na zielono zaznaczyłem odcinek pokazywany na mapach NE w tym miejscu jest chodnik
Prawidłową drogę zaznaczyłem na czerwono NE jej nie pokazuje :( czyli odcinek ulicy Plac Wolności .

Poprawione przez Imagis.

kodens79 napisał(a):Mysłowice ulica Przemszy NE pokazuje ją jako jedno kierunkową(czerwona strzałka) owa ulica na tym odcinku jest dwu kierunkowa (zielone strzałki).

i

kodens79 napisał(a):Mysłowice ulica Bytomska NE na krótkim odcinku pokazuję błędny kierunek jazdy zaznaczyłem zielona strzałką a powinno być jak pokazuje czerwona strzałka.

od jutra na mapach.
kzmijewski
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert

Postprzez aax » poniedziałek, 6 wrz 2010, 12:40

aax napisał(a):
kzmijewski napisał(a):W powyższym linku zamknięta jest też południowa nitka, rozumiem że to błąd?

Tak. Zamknięta jest nitka północna.

Co gorsza nieprzejezdna (barierki w poprzek drogi) jest również ulica Lodowa. Mapka z targeo wskazywała na te utrudnienia. NE pokazuje, że na Przybyszewskiego jest remont, ale układa trasę przez nieprzejezdne skrzyżowanie. To trochę dziwne bo z CT powinno przecież wynikać, że od trzech dni nikt tamtedy nie przejechał. Sam też sprawdzałem godzinę temu.

Możliwy (bezkolizyjny :-)) objazd prowadzi ul. Maciejewskiego i Papierniczą. Por. http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... =UTF8&z=15

Niestety NE nadal prowadzi Lodową przez póki co nieprzejezdne skrzyżowanie. Podejrzewaz, że nieprzejezdne są również pozostałe skrzyżowania z Przybyszewskiego... Proszę więc o poprawkę.
aax
Użytkownik forum Użytkownik forum

Postprzez kzmijewski » poniedziałek, 6 wrz 2010, 12:42

sztaba napisał(a):od lipca zmieniona jest organizacja ruchu na ulicy Braille'a w Słupsku. Ulica ta jest jednokierunkowa od Banacha do Piłsudskiego. Szczegóły w mapce

http://zdm.slupsk.pl/pub/braille_org_2010_big.jpg

Ulica Banacha "na zachód" od Chrobrego, oraz ulica Braille'a wykonane są z płyt betonowych, ale są one położone na tyle dobrze, że przejazd ten stanowi doskonały (optymalny) skrót z osiedla Sobieskiego na osiedle Niepodległości.

Ulicy Braille'a nie ma jeszcze na mapach. Sprawa przekazana producentowi.
kzmijewski

Postprzez kzmijewski » poniedziałek, 6 wrz 2010, 12:58

aax napisał(a):
aax napisał(a):Niestety NE nadal prowadzi Lodową przez póki co nieprzejezdne skrzyżowanie. Podejrzewaz, że nieprzejezdne są również pozostałe skrzyżowania z Przybyszewskiego... Proszę więc o poprawkę.

Poprawka została wprowadzona ponownie, jutro rano efekty.
kzmijewski

Postprzez sztaba » poniedziałek, 6 wrz 2010, 15:02

sezon wakacjny zakończony, rozpoczynają sie remonty ulic w Ustce (Ustka, Pomorskie, pow. Słupsk) - szczegóły w artykule (artykuł zawiera szczegółową mapkę) na portalu gp24.

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /583730350
sztaba

Telefon: Nokia E52

Postprzez kiloff » poniedziałek, 6 wrz 2010, 18:47

Gdynia, ul. Podjazd - jadąc na zachód (droga zaznaczona na czerwono) jest zakaz skrętu w prawo (nakaz jazdy prosto). Zaznaczyłem ulicę, w którą nie można skręcać X'em. To droga w centrum więc warto poprawić.
Gdynia - Podjazd.jpg
Gdynia - Podjazd.jpg (72.37 KiB) Przeglądane 191 razy

Kilka dni temu jechałem drogą obok i widziałem, jak jakiś samochód tam skręca. Zastanawiałem się co za wariat - znaków nie widzi? Aż dzisiaj też tamtędy przejeżdżałem ale z włączonym NE który kazał mi tam skręcić. W poprzednich mapach chyba tego nie było.
kiloff

Postprzez Ma-ski » wtorek, 7 wrz 2010, 07:37

kiloff napisał(a):Gdynia, ul. Podjazd - jadąc na zachód (droga zaznaczona na czerwono) jest zakaz skrętu w prawo (nakaz jazdy prosto). Zaznaczyłem ulicę, w którą nie można skręcać X'em. (.....)

Ale co to w ogóle za pomysł, żeby tam skręcać w prawo? :shock: Czyżby próba ominięcia korka na prostym odcinku Śląskiej? A może próba powrotu na właściwą trasę po błędnym zjechaniu w lewo ze Śląskiej na Podjazd...?
Ma-ski

Postprzez alabanda » wtorek, 7 wrz 2010, 07:42

alabanda napisał(a):Kolejny błąd na nowej mapie, którego nie było na poprzedniej. Poznań - jadąc ulicą Sczanieckiej w kierunku zachodnim od Głogowskiej, można skręcić w lewo w Kasprzaka. Wg NE nie ma takiej możliwości.

Odpowiem sam sobie, że w tym przypadku jest to chyba wynik błędu opisanego tu topic317-130.html#p8543
alabanda

Telefon: Samsung Galaxy Ace

Postprzez kodens79 » wtorek, 7 wrz 2010, 07:54

Imielin ulica Imielińska czerwona strzałka oznaczyłem miejsce wskazywane przez NE jako market biedronka ale to błąd w tym miejscu niema biedronki.
Obrazek

Mysłowice Krakowska 5 zmiana nazwy restauracji z Divertimento na centralna.info http://www.centralna-myslowice.pl/historia.html

Obrazek

Mysłowice ulica Bończyka czerwona strzałka pokazuje błędną lokalizacje Pub Braks (i ta błędna nazwa pub branks)info http://www.braks.pl/1-o_nas.html?ln=pl
prawidłowa lokalizacja zaznaczona zieloną strzałką.

Obrazek

Katowice ulica Oswobodzenia brak odcinka drogi NE coś tam pokazuje ale moja ulica istnieje choć jako ślepa ale 7 domów stoi na niej :)
Prawidłowy przebieg drogi to zaznaczony na zielono, czarny brak drogi .

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Katowice ulica Krakowska w tym miejscu znajduje sie Straż Pożarna NE jej nie pokazuje.
info: http://www.jrg1.strazpozarna.katowice.pl/

[IMG=http://img842.imageshack.us/img842/5392/20100907091325.png][/IMG]
Ford Focus Kombi 1,8 TDCI
kodens79

Telefon: Nokia C5-3

Postprzez kzmijewski » środa, 8 wrz 2010, 07:07

sztaba napisał(a):sezon wakacjny zakończony, rozpoczynają sie remonty ulic w Ustce (Ustka, Pomorskie, pow. Słupsk) - szczegóły w artykule (artykuł zawiera szczegółową mapkę) na portalu gp24.

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /583730350

Remont na mapie.
kzmijewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zgłoszenia