lchmiel napisał(a):mam Samsunga i dotąd było dobrze
Edek napisał(a):Poza tym ostatnio producenci uciekają od stosowania kart pamięci (Samsung jak widać nie zamierza) więc te 64GB na dane też ogranicza wybór telefonów.
Edek napisał(a):PS. Z 2 GB RAMu w Samsungu dla użytkownika zostaje tyle samo (lub nawet mniej) niż z 1 GB w telefonie z czystym Androidem
lchmiel napisał(a):Edek napisał(a):Poza tym ostatnio producenci uciekają od stosowania kart pamięci (Samsung jak widać nie zamierza) więc te 64GB na dane też ogranicza wybór telefonów.
Zamierza; nowość Samsunga - Galaxy Alpha - nie ma możliwości instalowania SD. Szkoda, wzmocniona konstrukcja, parametry niezłe. I na razie za drogi.Edek napisał(a):PS. Z 2 GB RAMu w Samsungu dla użytkownika zostaje tyle samo (lub nawet mniej) niż z 1 GB w telefonie z czystym Androidem
To chyba nie specyfika Samsunga, ale wszystkich firm. Teraz mam rootownay telefon, pousuwane wszystkie dodatki Samsunga; to nie wystarcza.
hardtmuth napisał(a):lchmiel napisał(a):Edek napisał(a):Poza tym ostatnio producenci uciekają od stosowania kart pamięci (Samsung jak widać nie zamierza) więc te 64GB na dane też ogranicza wybór telefonów.
Zamierza; nowość Samsunga - Galaxy Alpha - nie ma możliwości instalowania SD. Szkoda, wzmocniona konstrukcja, parametry niezłe. I na razie za drogi.Edek napisał(a):PS. Z 2 GB RAMu w Samsungu dla użytkownika zostaje tyle samo (lub nawet mniej) niż z 1 GB w telefonie z czystym Androidem
To chyba nie specyfika Samsunga, ale wszystkich firm. Teraz mam rootownay telefon, pousuwane wszystkie dodatki Samsunga; to nie wystarcza.
Linux ma to do siebie, że mało wolnej pamięci ram wcale nie oznacza problemów. Oczywiście posiadanie 512 MB pamięci ram łącznie to zawsze problem, ale 1GB i brak wolnego, czy 2GB i brak wolnej pamięci nie świadczy o problemach w zarządzaniu pamięcią. Linux w wolnej przestrzeni tworzy bufory i stąd zawsze jest mało wolnego ramu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości