Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez pingwinio » czwartek, 16 wrz 2010, 08:47

Miałem podobny problem w Samsungu Wave. Ale po długich zabawach rozwiazałem go.
Wejdz w menu, wybierz ikonke aplikacje i gry, teraz pojawia ci sie programy zainstalowane w tel. Teraz wchodzisz w menu takich 3 kropeczek i wybierasz profil połączeń na WAP. Zrobiłem tak i hula.
W innych samsungach poszukajcie jakiego menu zamiast tych 3 kropeczek.

Pozdrawiam
pingwinio
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 16 wrz 2010, 08:46
Telefon: Wave

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez KasiaD » czwartek, 16 wrz 2010, 12:09

Najważniejsze przy wystąpieniu błędu z połączeniem, to ustawienie konkretnego profilu na aplikacji.

W przypadku SE W715 należy wejść w katalog, w którym jest zainstalowane NE, podświetlić aplikację i bez uruchamiania jej wybrać Opcje -> Ustawienia internetowe -> Niestandardowe -> Łącz używając: INTERNET
...in space no one can hear your scream...
KasiaD
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 856
Dołączył(a): czwartek, 22 lip 2010, 09:44
Telefon: Samsung S9

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez Action81 » sobota, 9 paź 2010, 08:45

Witam ! JUz dawno straciłem cierpliwość. Prosze Was o pomoc. Problem ten sam co wszyscy w tym tym wątku. NE 6,0 zainstalowane na noki 5230. Przy próbie rejestracji komunikat: Blad nawiazania polaczenie internetowego. nieprawidlowa konfiguracja GPRS, brak zasiegu sieci lub inny program korzystajacy z GPRS. Net dziala normalnie, wysywietla strony WWW, aktualizuje sie, itd bez problemu. Po wejsciu w rejestr widac ze laczenie za pomoca WAP bylo nawiazane ale dane odebrane i wyslane to zero KB. Czy jest ktos w stanie mi pomóc? Z góry dziękuje !!!
Action81
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 9 paź 2010, 08:35
Telefon: nokia 5230

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez Qbek » sobota, 9 paź 2010, 10:31

Punkt dostępu WAP nie jest prawidłowy. Musisz ustawić na Internet lub punkt, z którego korzystasz przy przeglądaniu sieci.
Avatar użytkownika
Qbek
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 2297
Dołączył(a): niedziela, 12 lip 2009, 15:58
Telefon: LG Leon oraz Xperia Z3 dual

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez macpt » poniedziałek, 11 paź 2010, 20:28

Tygrys55 napisał(a):
kisieloi napisał(a):LG GT500, Orange ... i ten sam problem ..wszytsko dobrze skonfigurowane aaaa.."Błąd nawiązania połączenia internetowego. Nieprawidłowa konfiguracja GPRS, brak zasięgu sieci lub uruchomiony inny program korzystający z GPRS"...Czekam na rozwiązanie Panowie ...


Mnie przed uruchomieniem navifona pomaga restart telefonu. Wkurzające to jest ale to działa.


Trzeba w Ustawienia - Łączność - Ustawienia Java - Profile dodac profil Internet GPRS i go włączyc. Bedzie działać.
macpt
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 11 paź 2010, 20:20

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez KasiaD » wtorek, 12 paź 2010, 14:32

Action81 napisał(a):Witam ! JUz dawno straciłem cierpliwość. Prosze Was o pomoc. Problem ten sam co wszyscy w tym tym wątku. NE 6,0 zainstalowane na noki 5230. Przy próbie rejestracji komunikat: Blad nawiazania polaczenie internetowego. nieprawidlowa konfiguracja GPRS, brak zasiegu sieci lub inny program korzystajacy z GPRS. Net dziala normalnie, wysywietla strony WWW, aktualizuje sie, itd bez problemu. Po wejsciu w rejestr widac ze laczenie za pomoca WAP bylo nawiazane ale dane odebrane i wyslane to zero KB. Czy jest ktos w stanie mi pomóc? Z góry dziękuje !!!


Najważniejsze ustawienie, to wskazanie właściwego profilu połączenia dla samej aplikacji, czyli menu Ustawienia telefonu -> Menedżer aplikacji ->Zainstalowane aplikacje -> podświetlamy NE i wybieramy Opcje -> Zestaw ustawień -> Punkt dostępu -> Internet

(może się przydać reset telefonu)
...in space no one can hear your scream...
KasiaD
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 856
Dołączył(a): czwartek, 22 lip 2010, 09:44
Telefon: Samsung S9

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez docia855 » środa, 20 kwi 2011, 11:37

Witam ja mam ten sam problem co wy tez mi nie dziala GPRS juz jestem wściekła :( mam samunga wave S8500 co z tego slyszlam ze w transmisij danych trzeba ustawic '' internet gprs'' problem w tym jest ze nie mam takiej aplikacji zeby ustawic na ''inter. gprs'' :/ mam miedzy innymi era internet, era mms, era net, era vod, mms play, wap play, video play, telefon byl kupowany w sieci era a na dzien dzisiejszy jestem w sieci play i mam skonfigurowane konto to dlaczego tak sie dzieje. W sobote wyjezdzam do anglii prosze pomozcie mi bo zwariuje a naviexpert nie dziala :((((
docia855
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1
Dołączył(a): środa, 20 kwi 2011, 11:11
Lokalizacja: Maszewo
Telefon: SAMSUNG WAVE S8500

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez ALEX » środa, 20 kwi 2011, 11:54

The mind is like a parachute - it works better when it's open.
ALEX
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1895
Dołączył(a): poniedziałek, 20 lip 2009, 19:14
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez rage » wtorek, 17 maja 2011, 17:59

Mam LG gt 500 i po aktualizacji przestało się łączyć z serwerem... ciągle wyświetla się pasek ze cos tam pobuje ale można czekać wieczność. Wie ktos może jaki jest sposob aby wrocic do poprzendiej wersji? Mam wykupiony abonament i juz mnie to troche wkur.... Tym bardziej że naviexpert to nie taki expert i nic nie wie, goście z LG coś tam próbowali zrobić ale się nie udało a ERA jak to ERA - ma to gdzieś :) Internet w telefonie chodzi aż miło a program ni ciula.. niby wszystko skonfigurowane jest poprawnie. pzdr
rage
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 17 maja 2011, 16:46

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez mentos11 » wtorek, 17 maja 2011, 18:38

Poczytaj sobie ten wątek topic567.html
Avatar użytkownika
mentos11
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 2961
Dołączył(a): piątek, 20 sie 2010, 08:02
Lokalizacja: Wawa
Telefon: moto g

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Typowe problemy i ich rozwiązywanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Obserwuj nas na Facebooku Strona gwna NaviExpert NaviExpert Newsletter Blog NaviExpert