Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez admin » środa, 24 cze 2009, 18:27

Pamiętaj, że Internet GPRS to inny profil niż WAP lub WEB. Upewnij się, że masz skonfigurowany Internet GPRS. Więcej w instrukcji instalacji.
admin
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 42
Dołączył(a): poniedziałek, 1 cze 2009, 12:57

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez jraczka » piątek, 11 wrz 2009, 14:10

Po upgradzie w Motoroli v3xx NE komunikuje mi przy próbie rejestracji, że nie działa (lub jest używane przez inną aplikację) połączenie Internet GPRS. Ustawienia Internet GPRS wielokrotnie ustawiałem zgodnie z opisem (ORANGE) lub zciągałem ze strony operatora i działa w innych sytuacjach a NE uparcie informuje o błędzie. Mam wykupiony abonament a nie mogę z niego korzystać. :?:
jraczka
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 11 wrz 2009, 13:17
Telefon: Motorola v3xx

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez roman_tp » piątek, 11 wrz 2009, 20:18

również mam w ORANGE i spotykałem się z takim komunikatem. tłumacze go tym, że w danej "komórce" sieci nie mam sygnału GPRS. o dziwo po przełączeniu na profil "INTERNET WAP" wszystko działa.
Avatar użytkownika
roman_tp
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 673
Dołączył(a): czwartek, 16 lip 2009, 13:35
Lokalizacja: Lusówko
Telefon: CAT B15

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez jraczka » sobota, 12 wrz 2009, 13:02

doskonale wiem, że musi być Internet GPRS
jraczka
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 11 wrz 2009, 13:17
Telefon: Motorola v3xx

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez roman_tp » sobota, 12 wrz 2009, 18:38

nie wątpię, że wiesz co masz mieć włączone. ja tylko piszę co mi w takim przypadku pomogło. transfer jest wolniejszy, ale aplikacja może pobierać dane.
Avatar użytkownika
roman_tp
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 673
Dołączył(a): czwartek, 16 lip 2009, 13:35
Lokalizacja: Lusówko
Telefon: CAT B15

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez jraczka » sobota, 12 wrz 2009, 22:30

roman_tp napisał(a):nie wątpię, że wiesz co masz mieć włączone. ja tylko piszę co mi w takim przypadku pomogło. transfer jest wolniejszy, ale aplikacja może pobierać dane.

Sorry, chodziło mi sugestie admina :roll:
jraczka
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 11 wrz 2009, 13:17
Telefon: Motorola v3xx

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez kubaCE » piątek, 23 paź 2009, 08:16

Walczę od jakiegoś czasu z tym problemem. Nie wiem, czy problem pojawił się po przejściu na wersję 5.0, czy po aktualizacji softu Nokii 5800xm. Na początku problemu z połączeniem nie było, potem zaczęło grymasić- raz łączyło, raz z piętnaście razy się pytało o wybór połączenia by w końcu połączyć. Teraz po prostu mogiła- nie łączy i tyle. I używałem sms'a z konfiguracją od Orange i ustawiałem GPRS ręcznie zgodnie z instrukcją operatora. Łączyć jednak nie chce. Wszystkie inne aplikacje łączące z siecią chodzą normalnie i bez problemu.
kubaCE
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 3
Dołączył(a): piątek, 23 paź 2009, 07:31
Telefon: Samsung Galaxy sII

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez seba.dawi » wtorek, 27 paź 2009, 20:08

Mam to samo - tel. SE K800i. Naviexpert w wer. 5. By móc zainstalowć wersję 5 uaktualniłem soft w telefonie - program poprawnie sięzainstalował i nawigacja działał (łączył się z serwerem, ściągał mapy, pokazywał dostępne usługi, nawigował). Przez kilka tygoni nie potrzebowałem używać nawigacji, a teraz - błąd połączenia GPRS.
Telefon aktywny w sieci ORANGE - może ktoś z NaviExpert zaintersowałby się problemem - może to ORANGE coś "blokuje". Telefon łączy się z internetem bez problemu - nie działa jedynie połączenie w Naviexpert.


Pozdrawiam
Sebastian
seba.dawi
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 27 paź 2009, 20:03
Telefon: SE K800i

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez ALEX » środa, 28 paź 2009, 18:20

seba.dawi napisał(a):Telefon łączy się z internetem bez problemu - nie działa jedynie połączenie w Naviexpert.


A czy jesteś pewien, że to połączenie które działa jest dla profilu Java?
The mind is like a parachute - it works better when it's open.
ALEX
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1895
Dołączył(a): poniedziałek, 20 lip 2009, 19:14
Lokalizacja: Szczecin

Re: Nie działa mi połączenie Internet GPRS.

Postprzez made_one » piątek, 26 lut 2010, 11:38

Panowie ja mam podobny problem i nawet w obsłudze klienta w sieci ORANGE nie wiedza co zrobić po włączeniu GPS NE ( wersja 4.3.3 ) na telefonie LG GT500 i po wciśnięciu np. Aktualizacja mapy wyskakuje mi mi "Błąd nawiązania połączenia internetowego. Nieprawidłowa konfiguracja GPRS, brak zasięgu sieci lub uruchomiony inny program korzystający z GPRS", oczywiście GPRS jest dobrze ustawiony... może miał ktoś podobny problem,a i jeszcze jedno telefon był kupiony w sieci ERA a ja korzystam z ORANGE. Prosze o pomoc i z góry dziękuje
made_one
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 26 lut 2010, 11:29
Telefon: LG GT500

Następna strona

Powrót do Typowe problemy i ich rozwiązywanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Obserwuj nas na Facebooku Strona gwna NaviExpert NaviExpert Newsletter Blog NaviExpert