Forum Użytkowników nawigacji NaviExpert

Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.

Przejdź do zawartości

FAQ |Zarejestruj | Zaloguj

Wersja NaviExpert 6.1

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez ALEX » niedziela, 2 sty 2011, 19:01

Właśnie zauważyłem, że zmieniły się komunikaty - obecnie przy podawaniu odległości do manewru następującego po rondzie jest również brana pod uwagę droga którą jedzie się od wjazdu na to rondo.
The mind is like a parachute - it works better when it's open.
ALEX
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 1895
Dołączył(a): poniedziałek, 20 lip 2009, 19:14
Lokalizacja: Szczecin

Re: Wersja NaviExpert 6.1 - smutny koniec

Postprzez blazo » poniedziałek, 3 sty 2011, 09:15

Witam,

Piszę aby "zachęcić" wszystkich do używania nowej wersji.

1. Jechałem sobie na święta do rodziców (500 km). Korki były.
2. No to sobie użyłem opcji omiń korek. Wypas.
3. NE poprowadził mnie ładnie na południe i potem równolegle do trasy pierwotnej. Wypas.
4. Potem się zawiesił i tyle go widzieli. Nie mógł połączyć się z internetem. Coś tam krzyczał na temat GPRS i że może jakiś inny program używa połączenia. :-(.
5. Kombinowałem z ustawieniami i nic. Żona siedziała cicho i śmiała się w duchu ale mapy w schowku nie znalazła.
6. Włączyłem konkurencję aby nie pytać na zadupiu o drogę na każdym skrzyżowaniu (nie wiedziałem kompletenie gdzie jestem).
7. Poważnie się zastanawiam czy przedłużę abonament, który kończy się w marcu.
8. :-(

Pozdrawiam,

Marcin
--

Nokia 6120 Classic
Blazo

--
Gospodarstowa Agroturystyczne w Bieszczadach - "Nad Osławą"
www.nadoslawa.pl
blazo
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 18
Dołączył(a): środa, 22 lip 2009, 14:44
Telefon: Nokia 6120

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez Tygrys55 » poniedziałek, 3 sty 2011, 09:30

Trzeba było zrestartować telefon.
SAMSUNG GALAXY A5
NAVIEXPERT
10.2.70;9.3.36;9.1(141218)9.1(141218);9.0(141118);8.6(140724);8.5(140319);8.3(130709);8.2(130211);8.2(121204);8.0;7.2.1(120428);6.2.1(110723);6.0(100909);5.2.1(100825)
Tygrys55
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 67
Dołączył(a): wtorek, 23 lut 2010, 08:53
Lokalizacja: Małopolska, powiat Chrzanów
Telefon: SAMSUNG GALAXY ACE

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez vtec_z » poniedziałek, 3 sty 2011, 09:49

Lub przynajmniej zrestartować NaviExperta - zgodnie ze starą windowsową zasadą "jak masz problem z samochodem to zamknij wszystkie okna a potem znowu je otwórz" ;)
First man, then machine (Soichiro Honda)
Avatar użytkownika
vtec_z
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 976
Dołączył(a): czwartek, 10 wrz 2009, 07:51
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: Lumia 640XL LTE

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez Hunter-sw » poniedziałek, 3 sty 2011, 09:52

.....
Ostatnio edytowano środa, 11 kwi 2012, 22:09 przez Hunter-sw, łącznie edytowano 1 raz
Hunter-sw
 

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez alabanda » poniedziałek, 3 sty 2011, 11:35

Ja niestety nie potwierdzam. Co prawda w czasie dwóch lat użytkowania NE zdarzyła mi się taka sytuacja tylko (a może jednak aż) trzy razy, ale restart zarówno NE jak i telefonu nie pomagał. Po prostu po jakimś czasie wszystko wracało do normy.

Usunięte zbędne cytowanie. keisy
alabanda
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 118
Dołączył(a): piątek, 30 paź 2009, 14:03
Lokalizacja: Poznań
Telefon: Nexus 6P

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez KasiaD » poniedziałek, 3 sty 2011, 16:22

blazo, jedno pytanko, jak masz ustawiony profil połączenia dla aplikacji w Menadżerze aplikacji?
KasiaD
Pracownik NaviExpert Pracownik NaviExpert
Użytkownik forum Użytkownik forum
 
Posty: 854
Dołączył(a): czwartek, 22 lip 2010, 09:44
Telefon: Samsung S2

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez mario-sz » poniedziałek, 3 sty 2011, 20:21

Ja z mojej strony moge powiedzieć, że IM nowsza wersja NE tym lepsza :) TAK TRZYMAĆ!
mario-sz
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 21 lis 2010, 20:27
Telefon: Samsung Avila GPS

Re: Wersja NaviExpert 6.1 - smutny koniec

Postprzez domel » poniedziałek, 3 sty 2011, 20:25

blazo napisał(a):Witam,

Piszę aby "zachęcić" wszystkich do używania nowej wersji.

1. Jechałem sobie na święta do rodziców (500 km). Korki były.
2. No to sobie użyłem opcji omiń korek. Wypas.
3. NE poprowadził mnie ładnie na południe i potem równolegle do trasy pierwotnej. Wypas.
4. Potem się zawiesił i tyle go widzieli. Nie mógł połączyć się z internetem. Coś tam krzyczał na temat GPRS i że może jakiś inny program używa połączenia. :-(.
5. Kombinowałem z ustawieniami i nic. Żona siedziała cicho i śmiała się w duchu ale mapy w schowku nie znalazła.
6. Włączyłem konkurencję aby nie pytać na zadupiu o drogę na każdym skrzyżowaniu (nie wiedziałem kompletenie gdzie jestem).
7. Poważnie się zastanawiam czy przedłużę abonament, który kończy się w marcu.
8. :-(

Pozdrawiam,

Marcin
--

Nokia 6120 Classic
No też co jakiś czas mam z tym problem zwłaszcza w godzinach szczytu.
domel
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 159
Dołączył(a): niedziela, 6 wrz 2009, 17:26
Telefon: Samsung S5 Neo/Dell Venue 7

Re: Wersja NaviExpert 6.1

Postprzez blazo » wtorek, 4 sty 2011, 09:22

Hej,

Zrobiłem co najmniej jeden restart telefonu w czasie padu. Nie pomogło. Pomógła reinstalacja za kilka dni.

Do kdzwonek:
Niestety nie wiem jak to wyglądało. W trakcie "akcji" sprawdzałem czy jest ustawiony access point i był (chyba dobrze na Internet).
Większość pozostałych opcji była prawdopodobnie na "Ask first time".

W kilka dni później przeinstalowałem NE i to pomogło (chyba, nie spisałem id i hasła i jeszcze tam nie wklepałem). Więc teraz ustawienia są "początkowe". Dziwne ale access point nie był ustawiony (po instalacji, przed chwilą sprawdzałem, pusto) więc przed chwilą zmieniłem na Internet. Nie wiem czy działa bo jeszcze nie jeździłem ale wygląda, że będzie się kręcić po podaniu numerków.

Załączam aktualne ustawienia ale chyba niewiele pomogą:
Obrazek
Obrazek
http://img844.imageshack.us/img844/3027 ... t0003j.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/2509 ... t0004p.jpg
Blazo

--
Gospodarstowa Agroturystyczne w Bieszczadach - "Nad Osławą"
www.nadoslawa.pl
blazo
Użytkownik forum Użytkownik forum
Użytkownik NaviExpert Użytkownik NaviExpert
 
Posty: 18
Dołączył(a): środa, 22 lip 2009, 14:44
Telefon: Nokia 6120

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wersje NaviExpert

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron
Obserwuj nas na Facebooku Strona gwna NaviExpert NaviExpert Newsletter Blog NaviExpert