Dyskusje na temat nawigacji NaviExpert w telefonach komórkowych i nie tylko. Zapraszamy do aktywnego udziału. Wyraź Swoją opinię lub podziel się własnymi doświadczeniami Użytkownika mobilnej nawigacji NaviExpert.
A ja zauważyłem (już w paru miejscach zwróciłem na to uwagę), że czasem NE po zmianie map nie lokalizuje mnie na drodze, na której się właśnie znajduje ale gdzieś obok.
U mnie też taka sytuacja wystąpiła aczkolwiek w trakcie nawigacji. Na pewnym odcinku punkt wskazujący moją pozycję był obok względem drogi. Niestety nie pamiętam gdzie to było, ale jakby pojawiło się ponownie to podam wymagane informacje.
Pamiętam jeden punkt (choć zdarzyło mi się to już parę razy, ale wcześniej myślałem że to jakiś przypadek).
Jechałem w Warszawie ulicą Szczęśliwicką w kierunku ul. Bitwy Warszawskiej. NE kazał mi skręcić w lewo w Bitwy W., a ja jechałem prosto. Po przejechaniu prosto ulicy Bitwy Warszawskiej NE zamiast umiejscowić mnie w ciągu ulicy Szczęśliwickiej umieścił mnie na drodze wewnętrznej (tu jest ta droga http://www.korkosfera.pl?ts=s&qs=52.214414,%2020.968646&cp=52.21441364494824,20.968645102716323,18&aml=rp&ai=7318305874766459 ) po lewej stronie (po czym otrzymałem serię komunikatów które miały sprowadzić mnie na Szczęśliwicką (na której przecież byłem).
Heh, żeby gruchnęła informacja że Geosystems kupił Emapę to bym się bardzo cieszył, a tak to mam mieszane uczucia... jedne mapy średnie jakościowo i drugie, ciekawe czy po połączeniu bardziej uwypuklą się plusy obydwu systemów, czy minusy... Jak zwykle - pożyjemy zobaczymy...