Joanna Welke napisał(a):Sorier, ustosunkowując się do Twoich spostrzeżeń:
Na dziś ekrany potwierdzania / zaprzeczania są dostosowane do prędkości jazdy w danym miejscu i dobieraliśmy to na podstawie eksperymentów.
Czy możesz nam podać przykładowe miejsca, w których wg Ciebie znikanie / odwoływanie następuje zbyt szybko?
Niedziela 4 września ok godz. 16. Droga DK1 Wojkowice Kościelne. Stoi tam fotoradar łapiący jadących na północ. Jechałem w przeciwnym kierunku, czyli na południe. Dostaje ostrzeżenie że za x metrów fotoradar (co już samo w sobie jest bzdurą bo to przeciwny kierunek, ale mniejsza z tym), zanim zdążyłem dojechać do istniejącego fotoradaru ostrzeżenia już nie było.
Kilometr dalej na południe zwężka do jednego pasa pod wiecznie nienaprawionym wiaduktem. Dostaje ostrzeżenie o kontroli (nie wiem czy faktyczna kontrola czy MCK bo nie rozróżniam). Sytuacja sie powtarza. Ale już ostrzeżenia o niebezpieczeństwie dostaje dwa, na początku i na końcu zwężki.
PS. Zwężka pod tym wiaduktem w DG powinna być na mapie, tak długo juz jest, a jej likwidacja sie nie zapowiada.