Generalnie (przynajmniej w teorii) pracownicy NE starają się regularnie ulepszać aplikację, by dać końcowemu użytkownikowi jak najlepsze doświadczenia.
Skoro tak, to dlaczego by nie ulepszyć jednej z najbardziej przydatnych funkcji - CB radio?
Jak wiadomo, system tego typu jest tym dokładniejszy, im więcej użytkowników aktywnie z niego korzysta.
Obecnie na rynku, poza CB w płatnej NE jest darmowy odpowiednik "Yanosik". O ile jego nawi jest kiespa, o tyle większość użytkowników korzysta z niego ze względu na bardzo dokładne alerty związane z ogromnym community.
Największym utrudnieniem dla mnie, jako użytkownika NE jest to, że aby mieć jeszcze dokładniejsze alerty muszę uruchamiać w tle drugą aplikację - właśnie janosika podczas korzystania z naviexpert. Czytając inne fora można dojść do wniosku, że takich dublujących userów jest znaczna większość, a przynajmniej jeśli chodzi o wersję na systemy android.
Jak taka fuzja miała by wyglądać?
Ja to widzę tak, że NE we współpracy z yanosikiem stworzyło by wspólny system lub odpowiednio połączyło obecne. Miało by wyglądać to tak, że jeśli użytkownik NE przez CB wyśle zgłoszenie, to dostanie je również użytkownik Yanosika - i vice-versa - alerty wysyłane przez użytkowników Yanosika otrzymywaliby również użytkownicy Naviexpert.
Wiem, że tego nie da się zrobić tak "hop-siup" jak np. korekty na mapie, i że wymagać to będzie rozmów na wyższym szczeblu, ale mimo wszystko jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że inni userzy zarówno NE jak i yanosika podzielą mój pomysł

Pozdrówka,