Strona 1 z 1

Numery posesji

PostNapisane: niedziela, 17 sty 2016, 12:36
przez pszema
Jak włączyć wyświetlanie numerów posesji? Na mapie w przeglądarce fajnie je widać, a w telefonie w ogóle nie ma. Da się to jakoś włączyć?
Obrazek Obrazek

Re: Numery posesji

PostNapisane: niedziela, 17 sty 2016, 14:19
przez Edek
Nie da się, NE nie widzi takiej potrzeby.

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

Re: Numery posesji

PostNapisane: niedziela, 17 sty 2016, 16:51
przez pszema
Widocznie tylko ja widzę taką potrzebę. Bo mi to akurat by się bardzo przydało, a tak za każdym razem muszę korzystać z innych map. Przykład niżej chciałbym wiedzieć koło jakiego numeru jest numer posesji 120
Obrazek

Re: Numery posesji

PostNapisane: niedziela, 17 sty 2016, 17:55
przez Edek
Nie tylko Ty, ale naturą NE jest, że wiedzą lepiej od użytkowników czego ci potrzebują.

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

Re: Numery posesji

PostNapisane: czwartek, 21 sty 2016, 06:28
przez intimo
Powiem wam tak od kiedy pojawiły się numery na dużej mapie to od tego momentu chcemy je na małej mapie. Ale jak to Edek napisał NE wie lepiej. Podobno to miało by wpływ na transfer i mogło by zaciemnić obraz mapy na małym ekranie. Takie kiedyś było tłumaczenie.

Re: Numery posesji

PostNapisane: czwartek, 21 sty 2016, 14:50
przez algi
Dodać opcję on/off i każdy sobie zdecyduje czy jest czytelnie i czy na transfer wpływa.
Ja nam 140GB danych na chwile obecną do wykorzystania wiec nie znam pojęcia "za dużo danych" :-)

Re: Numery posesji

PostNapisane: czwartek, 21 sty 2016, 15:22
przez Edek
O ile w trybie nawigacji numery posesji nie są jakoś szczególnie potrzebne, o tyle w trybie mapy, gdy czegoś szukamy, wyświetlanie ich często się przydaje. Nie raz zdarzyło mi się że musiałem posiłkować się programami konkurencji. A wiadomo - im częściej sięga się po konkurencję, tym częściej w głowie pada pytanie "Skoro i tak muszę odpalać AM/GM, to po chole*ę mi jeszcze ten NE?" I tym oto sposobem coraz rzadziej używam NE. Tak szczerze, to używam go jedynie z sentymentu i dlatego, że mam jeszcze jakieś 2,5 roku aktywnego abonamentu. Ale żeby nie było - powodem powyższego nie jest jedynie problem poruszony w tym wątku, znalazłoby się kilka powodów. Takie "ziarnko do ziarnka".

Re: Numery posesji

PostNapisane: niedziela, 24 sty 2016, 00:18
przez Wojtex16
algi napisał(a):..czy na transfer wpływa...


Kiedyś to rzeczywiście. Teraz pakiety są gratis przy doładowaniu czy w abonamencie, więc myśle, że spokojnie można numerację dodać.