Strona 1 z 1

Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: niedziela, 6 wrz 2015, 21:18
przez langolier
Witam,
Może po prostu nie potrafię dotrzeć do takiej funkcji: oznaczanie zamkniętego odcinka drogi.
Opiszę sytuację: jadę trasą i w pewnym momencie blokada - droga zamknięta. Próba objazdu przez pobliskie miejscowości (aby uruchmić automatyczne "przeliczanie trasy") skutkowała nawracaniem mnie do miesca blokady. Miejsce było takie, że nawet próby ręcznego wyznaczenia nowej trasy przez pobliskie miejscowości skutkowały jw.
Gdybym mógł oznaczyć dane miejsce jako "nieprzejezdne" w trybie natychmiast widocznym dla programu to nawigacja musiałaby sama coś odnaleźć a tak musiałem właściwie sam wymyślić trasę przez pobliskie miejscowości.

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: niedziela, 6 wrz 2015, 21:34
przez Wilk108
W menu jest "omiń korek" i podaje się długość zablokowanego odcinka.

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: poniedziałek, 7 wrz 2015, 05:31
przez intimo
A rozwijając wypowiedź Wilk108 nie ma blokadę odcinka drogi co już wiesz. Chcieliśmy my to mieć (chodziło o blokadę danego odcinka np z powodu remontu, a tak trzeba to zgłosić przez www) ale na chwilę obecną nie będzie. Klikając na omiń korek wybierz dobrze jego długość, inaczej możesz wrócić na zablokowaną drogę za kilka set metrów.

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: poniedziałek, 7 wrz 2015, 06:04
przez Michal1983
Okno Omin korek powinno mieć tytuł Omin korek o dlugosci: wtedy wszystko byłoby bardziej zrozumiałem.

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: poniedziałek, 7 wrz 2015, 06:11
przez langolier
Problem w tym, że to była po prostu blokada drogi i nie sposób było się dowiedzieć o jej długości (środek nocy, góry, Słowacja). Ale na to i tak nie było rady.
Dzięki za wyjaśnienia !

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: poniedziałek, 7 wrz 2015, 16:35
przez intimo
To wtedy klikasz na oślep np. 1km. Potem jeśli znów dojedziesz do blokady nadal wybierasz jakąś odległość aż dotąd jak będziesz na drodze bez blokady lub jeśli serwer uzna że nie ma innej drogi.

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: poniedziałek, 7 wrz 2015, 16:37
przez langolier
W sumie racja. Niestety w nocy nie przyszło mi to do głowy [WEARY FACE]

Re: Oznaczenie zamkniętego odcinka drogi ?

PostNapisane: wtorek, 1 gru 2015, 12:47
przez Awit
no widzisz jaka prosta była odpowedz PEACE