Strona 2 z 4

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: wtorek, 16 cze 2015, 17:44
przez mentos11
Nie grałem w Wiedzmina i nie czuje blusa ale poluzowac cugle mogę od czasu do czasu.

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: środa, 17 cze 2015, 10:30
przez Edek
Lukasz NE napisał(a):
Edek napisał(a):2. Niekiedy nienaturalnie brzmiące przerwy. Komendy mogłyby być bardziej płynne.


Mógłbyś podać jakiś przykład? Staraliśmy się połączyć je możliwie jak najlepiej, by nie było przerw.


Wybacz opóźnienie w odpowiedzi, ale chciałem dokładniej sprawdzić.
Nie jestem fachowcem w dziedzinie fonetyki czy języka polskiego, dlatego moje tłumaczenie może być ciut dziwne ;)
Otóż wydaje mi się, że nienajlepsza jest intonacja głosu poszczególnych komend związanych z rondem.
Większość pojedynczych elementów, z których składana jest cała komenda, ma intonację taką, jak wyraz na końcu zdania, czyli obniżenie tonu na ostatniej sylabie. To powoduje, że cała komenda brzmi ciut nienaturalnie, brakuje tej "melodii" prawdziwego zdania.
Poza tym chyba (nie mam pewności) liczebniki oznaczające zjazd z ronda: drugi i trzeci brzmią jakby były z różnych zestawów. Drugi jest "zwyczajny", a trzeci bardziej "Wiedźminowy" ;)


Tak, wiem, to pierdoły ;)

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: środa, 17 cze 2015, 10:45
przez mentos11
Edek poluzuj cugle :)

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: środa, 17 cze 2015, 11:12
przez Edek
mentos, nie poluzuj, tylko ściągnij cugle :)


Co ja zrobię że mi szczegóły łatwo w oczy (i uszy) wpadają... :)
W robocie mają ze mną przerąbane :D

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: środa, 17 cze 2015, 15:04
przez mentos11
Nie, poluzuj.

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: środa, 17 cze 2015, 15:26
przez MariuszHD
Będzie ten głos dostępny dla użytkowników WP ?

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: niedziela, 21 cze 2015, 04:39
przez Michal1983
Nawet w wysłużonych telefonach z symbianem się pojawił.

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: niedziela, 21 cze 2015, 13:58
przez Borg
Trochę jeździłem z Wieśkiem i raczej wróci u mnie standardowa lektorka. Mam podobne odczucia co Edek - nie pasuje mi nienaturalne intonacja pojedyńczych komend.

Wysłane z mojego LG-D855

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: wtorek, 23 cze 2015, 14:23
przez Lukasz NE
MariuszHD napisał(a):Będzie ten głos dostępny dla użytkowników WP ?


Będzie, ale w późniejszym terminie.

Re: Głos Wiedźmina w NaviExpert

PostNapisane: wtorek, 23 cze 2015, 17:26
przez Edek
Ja rozumiem że chcecie pochwalić się wszystkim tym głosem, ale wrzucanie reklamy na belkę powiadomień, po kliknięciu w którą włącza się NE i przechodzi do wyboru głosów to duża przesada. Zagranie na poziomie darmowych chińskich badziewnych programików, które wypchane są badziewiem typu Airpush i które non stop irytują użytkownika wyskakującymi reklamami.

Zatem żebyśmy się dobrze zrozumieli...
mój telefon to MÓJ telefon i nie życzę sobie żeby jakiś badziewny programik (w tym przypadku NE) nękał mnie reklamami na belce powiadomień!!!